Αγροξενία: Αγροτουρισμός στην Κρήτη και αυθεντικές εμπειρίες

Αγροξενία: Αγροτουρισμός στην Κρήτη και αυθεντικές εμπειρίες

Διαδικτυακή ημερίδα με στόχο την ανάδειξη του αγροτουρισμού στην Κρήτη, στην κρητική διατροφή, τα τοπικά προϊόντα καθώς και το σύνολο της αυθεντικής εμπειρίας πραγματοποιεί η Αγροξενία σε συνεργασία με την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης. «Ο αγροτουρισμός στηρίζει την ανανέωση της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, με έμφαση στην παραγωγή ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων» αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Αγροξενία Νίκος Φραντζεσκάκης.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected])

Μια νέα σελίδα ανάπτυξης και προβολής του κρητικού και κατ’ επέκταση του ελληνικού αγροτουρισμού ανοίγει η Αγροξενία, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται σ’ όλη την Ελλάδα.

Η αρχή γίνεται με την διαδικτυακή ημερίδα που πραγματοποιείται αύριο, Κυριακή 9 Μαΐου, και στόχο έχει να συμβάλλει καίρια στη δημιουργία της επιζητούμενης νέας ισορροπίας μεταξύ αστικού και αγροτικού χώρου, συντελώντας στην άρση της απομόνωσης της υπαίθρου, ενισχύοντας την πολυαπασχόληση και τη διαφοροποίηση των πηγών εισοδήματος.

Η διαδικτυακή ημερίδα εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Αμβούργου και διοργανώνεται από την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης (ΠΟΕ) και την Αγροξενία, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Ελληνικού Προξενείου του Αμβούργου.

«Η συμβολή της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης (ΠΟΕ)  και της δραστήριας προέδρου Ευτυχίας Όλοφσον Σαβιολάκη στην ανάδειξη του ελληνικού αγροτουρισμού και δη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πολλά υποσχόμενα τομέα του τουρισμού υπαίθρου στην Κρήτη, είναι καταλυτική» αναφέρει ο πρόεδρος της Αγροξενία Νίκος Φραντζεσκάκης προσθέτοντας ότι θα καταβάλλουν τα μέγιστα δυνατά ώστε η εμπειρία του κόσμου από την επίσκεψη στον αγροτουρισμό της Κρήτης να είναι πλούσια σε τοπικές γεύσεις, εξαίσια αρώματα και μοναδική ελληνική-κρητική φιλοξενία.

Εναλλακτική μορφή τουρισμού

Δραστηριότητες στη φύση, που συνδυάζουν πολιτισμό και ιστορία, ευεξία, γαστρονομία, παράδοση, αθλητισμό, γνωριμία με τους ντόπιους προσελκύουν όλο και περισσότερο ανθρώπους που ζουν κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Ο αγροτουρισμός γνωρίζει άνθιση τα τελευταία χρόνια και προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο, ιδιαίτερα οικογένειες που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το όμορφο νησί μας αν μη τι άλλο είναι ο ιδανικός προορισμός για αγροτουρισμό. Είτε με τη συγκομιδή σταφυλιών είτε με το μάζωμα της ελιάς, κοντά στη θάλασσα ή στα βουνά, η Κρήτη είναι ελκυστική όλο το χρόνο και προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες κοντά στη φύση με πολύ ήλιο και φιλοξενία» επισημαίνει η πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Ευτυχία Όλοφσον Σαβιολάκη.

Συγκομιδή σταφυλιών και μάζεμα ελιάς

Πέρα της διαδικτυακής ημερίδας, στις άμεσες δράσεις της Αγροξενία όπως ενημερώνει το GRTimes.gr ο κ. Φραντζεσκάκης προστίθενται οι περιφερειακές διαδικτυακές εκδηλώσεις καθώς και αγροτουριστικά προγράμματα με τρύγο, μάζεμα ελιάς κτλ.

Στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις αρχικά από την Κεντρική Μακεδονία, θα συνεχιστούν στην Ήπειρο (11/6), στην Πελοπόννησο (18/6) ενώ στα τέλη Ιουνίου θα διοργανωθεί πανελλαδική εκδήλωση.

«Ξεκινήσαμε το 2019, ανοίγουμε σιγά σιγά το καταστατικό μας, θέλουμε να βοηθήσουμε τα μέλη μας και παράλληλα να εντάξουμε εκτός από τα πολυλειτουργικά αγροκτήματα και μικρές οικοτεχνίες, πολύ μικρά οινοποιεία, συνεταιρισμούς, μικρούς ξενώνες με συγκεκριμένες προδιαγραφές» αναφέρει στο GRtimes.gr ο πρόεδρος της Αγροξενία.

Σχετικά με τα πιλοτικά τουριστικά προγράμματα που θα προωθηθούν σ’ όλη την Κρήτη, θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο συμπεριλαμβάνοντας δράσεις όπως τον τρύγο στον κρητικό αμπελώνα αλλά και μάζεμα της ελιάς και ρακοκάζανα το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Εξέχοντες ομιλητές και Β2Β συναντήσεις

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας συμμετέχουν έντεκα (11) εξέχοντες ομιλητές, θα αναπτυχθούν ενότητες σχετικά με το τι είναι αγροτουρισμός, για τον κρητικό τρόπο ζωής, θα προβληθούν βίντεο από την πανέμορφη Κρήτη καθώς και τα αγροτουριστικά καταλύματα ενώ θα διεξαχθούν και επιχειρηματικές και εταιρικές Β2Β συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων (hosted buyers) και τοπικών επαγγελματιών (suppliers).

Η διαδικτυακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μαΐου και ώρα 17:00 για την  Κεντρική Ευρώπη – 18:00 ώρα Ελλάδας, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω youtube στη σελίδα http://bit.ly/3s55paJ , τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ