Αισθητή μείωση στις τιμές των καυσίμων – Που κυμαίνονται και ποιες οι εκτιμήσεις της Π.Ο.Π.Ε.Κ (ΦΩΤΟ)

Αισθητή μείωση στις τιμές των καυσίμων – Που κυμαίνονται και ποιες οι εκτιμήσεις της Π.Ο.Π.Ε.Κ (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Σημαντική ανάσα για τους οδηγούς έδωσε η αποκλιμάκωση των τιμών των καυσίμων που άρχισε να παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες. Νέα μείωση αναμένεται αύριο – Ποιες οι εκτιμήσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων ( ΠΟΠΕΚ) κ. Θέμη Κιουρτζή.

Σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα από τα μέσα Μάϊου και Ιουνίου, κυμαίνονται οι τιμές των καυσίμων, οι οποίες πλέον φτάνουν στη Θεσσαλονίκη ακόμη και τα 1.975 για την αμόλυβδη και 1.669 για το απλό diesel κίνησης.

Το GRTimes διαπίστωσε πως πρατήρια στη δυτική Θεσσαλονίκη, πωλούν αμόλυβδη σήμερα προς 1.979, 1.985 και 1.984, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, υπάρχουν και πρατήρια που φτάνουν τα 1.975. Η μέση τιμή πώλησης σε 299 πρατήρια του νομού, βρίσκεται σήμερα στα 2.096 και η μέγιστη στα 2.387.

Την ίδια στιγμή στο Diesel, οι χαμηλότερες τιμές που εντόπισε το GRTimes στη δυτική Θεσσαλονίκη, ήταν στα 1.709, 1.684 και 1.714 και σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης η μέση τιμή πώλησης είναι στα 1.836 και η μέγιστη στα 2.079.

Σημειώνεται πως στα μέσα Μαΐου και τον Ιούνιο, οι τιμές είχαν σπάσει κάθε ρεκόρ, αγγίζοντας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τα 2.40 ευρώ και σε νησιά ακόμη και τα 2.70, με πολλούς να εξέφραζαν φόβους για 3 ευρώ…

Από τα μέσα Ιουνίου και μετά όμως, εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη ύφεση που θα μείωνε τη ζήτηση, άρχισε να παρατηρείται πτωτική τάση στις διεθνείς τιμές του αργού, διορθώνοντας σε κάποιο βαθμό και τις τιμές στις αντλίες των πρατηρίων.

Θ. Κιουρτζής: Οι τιμές θα πέσουν και αύριο και μετά η πτώση σταματάει

Για νέα μείωση που δεν αποκλείεται να είναι σημαντική, στις παραγγελίες που θα γίνουν αύριο Παρασκευή από τα πρατήρια, έκανε λόγο μιλώντας στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, “οι τιμές μέχρι σήμερα έπεφταν. Και αύριο θα πέσουν και μετά η πτώση σταματάει”. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό οφείλεται στις διεθνείς τιμές που είχαν πάρει την κατηφόρα, “ωστόσο αυτό πλέον σταματάει και είναι άγνωστο το πως θα κινηθούν το επόμενο διάστημα”.

Ο κ. Κιουρτζής εκτίμησε πως η αγορά δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, όμως διευκρίνισε πως αυτό μπορεί να είναι και πρόσκαιρο “γιατί έχουμε δει ότι λειτουργεί πολύ “ανώμαλα” κατά διαστήματα”.

Σχολιάζοντας τις ελάχιστες τιμές των καυσίμων εξέφρασε για άλλη μια φορά επιφυλάξεις, κατά πόσο είναι εφικτό να υπάρχουν τιμές κάτω από αυτές των διυλιστηρίων, εφιστώντας και πάλι την προσοχή των καταναλωτών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top