Συγκίνηση στα Γρεβενά: Ανήλικος έδωσε το χαρτζιλίκι του στην Πυροσβεστική (ΦΩΤΟ)

Συγκίνηση στα Γρεβενά: Ανήλικος έδωσε το χαρτζιλίκι του στην Πυροσβεστική (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Ρίγη συγκίνησης στο Πανελλήνιο και ειδικότερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία προκάλεσε η ενέργεια του μικρού Γιωργάκη, ο οποίος παραδίδοντας μαθήματα αλληλεγγύης αποφάσισε να διαθέσει το ποσό που είχε ως χαρτζιλίκι, προκειμένου να αγοράσει 500 φιάλες νερού τις οποίες στη συνέχεια παραχώρησε ως δωρεά στο Πυροσβεστικό Σώμα Γρεβενών κατά τις ημέρες που έκαιγαν οι μεγάλες πυρκαγιές.

Αυτό, δε που παρουσιάζει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον και δείχνει το μέγεθος της ανιδιοτέλειας του Γιωργάκη, είναι η ιστορία που υπάρχει πίσω από την πράξη του μικρού παιδιού, την οποία εξιστορεί στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανδρεόπουλος.

«Η αλήθεια είναι πως όταν έγινε έκκληση προς τον κόσμο να βοηθήσει καθώς αντιμετωπίζαμε έλλειψη νερού, η ευαισθητοποίηση των απλών πολιτών ήταν κάτι παραπάνω συγκινητική. Η κίνηση δε, του μικρού Γιωργάκη προκάλεσε ένα ευχάριστο σοκ στους συναδέλφους από τα Γρεβενά, αλλά και σε εμάς φυσικά που το μάθαμε γι’ αυτήν πολύ γρήγορα» τόνισε αρχικά στο GRTimes ο κ. Ανδρεόπουλος.

Να σημειωθεί ότι το φορτίο των 500 νερών που παραδόθηκε στο Σώμα των Γρεβενών, συνοδευόταν και από ένα σημείωμα του ανήλικου δωρητή στο οποίο έγραψε χαρακτηριστικά: «Με λένε Γιωργάκη και προσφέρω το δικό μου χαρτζιλίκι. 500 νερά για τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής για να έχουν νερό αυτές τις δύσκολες μέρες».

Η οικογένεια που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της

Ποιος είναι όμως ο μικρός Γιωργάκης; Ο πρόεδρος της ΕΥΠΣΔ, αναφέρει ότι «προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει. Ο μικρός προμηθεύτηκε τα νερά από κατάστημα και η οικογένεια ζήτησε από τον καταστηματάρχη να μη αναφέρει κανένα προσωπικό τους στοιχείο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει και την ανιδιοτέλεια της πράξης τους. Και κράτησε την υπόσχεσή του. Ενώ το Σώμα Γρεβενών, αλλά και εμείς ως Ένωση μαζέψαμε δώρα για να τα δώσουμε στον Γιωργάκη δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία της οικογένειας για να του τα πάμε» αναφέρει.

Και προσθέτει πως «σε κάποια ανύποπτη στιγμή, θα επιχειρήσουμε να παραδώσουμε τα δώρα στον μικρό Γιωργάκη μεταβαίνοντας στο κατάστημα που τα μετέφερε στα Γρεβενά. Εάν μπορέσουμε τότε να μάθουμε ποιος είναι τότε θα τα παραδώσουμε δια ζώσης. Αλλιώς θα τα δώσουμε στον καταστηματάρχη που μας έφερε τα νερά να του τα παραδώσει. Είναι ο μόνος που γνωρίζει τα στοιχεία».

Η πιο ξεχωριστή πράξη, αλλά όχι η μοναδική

Όπως αναφέρει στο GRTimes ο Παναγιώτης Ανδρεόπουλος, η συγκεκριμένη πράξη ήταν σαφέστατα η πιο ξεχωριστή, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των Πυροσβεστών, ωστόσο δεν ήταν η μοναδική.

«Η έκκληση που κάναμε είχε τεράστια ανταπόκριση στον απλό κόσμο που έσπευσε να μας βοηθήσει όταν γνωστοποιήσαμε ότι είχαμε μεγάλο ζήτημα με τα νερά. Αρκεί να σας πω μόνο ότι τρία κοριτσάκια πήγαν σε ένα περίπτερο πήραν όσα μπουκάλια νερό μπορούσαν και στη συνέχεια τα παρέδωσαν στην Πυροσβεστική. Μεγάλη ανταπόκριση είχαμε και από τους ιδιώτες και τα φαρμακεία, αλλά και πολύτιμη βοήθεια από την εκκλησία. Ήταν ένα συγκλονιστικό κύμα αλληλεγγύης που πραγματικά θα μείνει αξέχαστο σε όλους μας» κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δήμαρχος Κασσάνδρας στο GRTimes: Ελεγχόμενη η φωτιά στη Φούρκα 

Χαλκιδική: Καθηλωτικοί οι κεραυνοί πριν τη φωτιά στη Φούρκα

Χαλκιδική: Φωτιά στη Φούρκα κοντά στον οικισμό – Εστίες και σε άλλες περιοχές (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΤΩΡΑ: Δύο φωτιές στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής 

Στη φωτιά στη Φούρκα Χαλκιδικής ο Μαργαρίτης Σχοινάς (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top