Από φαρμακείο σε φαρμακείο για ένα αντιβιοτικό-Τεράστιες οι ελλείψεις πάνω στην έξαρση των ιώσεων

Από φαρμακείο σε φαρμακείο για ένα αντιβιοτικό-Τεράστιες οι ελλείψεις πάνω στην έξαρση των ιώσεων

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Ήταν περίπου στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου όταν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας, ανακοίνωναν τις τεράστιες ελλείψεις που παρατηρούνταν στις προθήκες των φαρμακείων, μεταξύ άλλων σε αντιβιοτικά και αντιπυρετικά με τα οποία μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της γρίπης και των ιώσεων του αναπνευστικού.

Σήμερα, που σύμφωνα με τους επιστήμονες η Ελλάδα μαστίζεται από ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ιώσεων και γρίπης, με την πληρότητα στις παιδιατρικές κλινικές και όχι μόνο να αγγίζει το 100%, η κατάσταση έχει χειροτερέψει αισθητά στα φαρμακεία σ’ ότι αφορά τις ελλείψεις στα αντιγριπικά, όπως μεταφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος της Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης.

«Πράγματι η κατάσταση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα έχει χειροτερέψει αρκετά. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, σε εισπνεόμενα, σε σιρόπια, αντισταμινικά για τον βήχα, σε καραμέλες για τον λαιμό, σχεδόν σε κάθε φάρμακο που προορίζεται για την αντιμετώπιση των ιώσεων και της γρίπης. Είναι τεράστιο το πρόβλημα» σημειώνει χαρακτηριστικά στο GRTimes, ο κ. Ευγενίδης.

Σε ερώτηση για το πώς θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, συμπληρώνει πως «η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει προνοήσει ώστε να υπάρχει επάρκεια. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και ενδεχομένως με τη μείωση των τιμών των φαρμάκων που θα γίνει το επόμενο διάστημα, η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη».

Τέλος αναφορικά με το αν σχηματίζονται ουρές έξω από τα φαρμακεία από πολίτες που ζητούν ένα απλό αντιγριπικό, ο κ. Ευγενίδης τόνισε πως «ουρές προς το παρόν δεν υπάρχουν είναι η αλήθεια, ωστόσο το φαινόμενο του ατόμου που γυρίζει από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρει ένα αντιπυρετικό, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο στη χώρα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top