Αποδεκατισμένη και γερασμένη η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη: Λείπουν οι μισοί σε ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ

Αποδεκατισμένη και γερασμένη η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη: Λείπουν οι μισοί σε ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ

Πάνω από διπλάσια είναι τα κενά θέσεων σε αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, όπως στη «ΔΙΑΣ» και τη «ΔΡΑΣΗ», ενώ ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού, ακόμα και σε νευραλγικά πόστα, όπως αυτά της καταστολής, πέφτει στα… τάρταρα. «Ψάχνουμε τους νέους συναδέλφους με το … κυάλι», λέει στο GRTimes, ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, Θόδωρος Τσαϊρίδης, απευθύνοντας έκκληση για ενίσχυση της ΓΑΔΘ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που συνέλεξε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ο μέσος όρος ηλικίας του αστυνομικού προσωπικού στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ είναι 42,4 ετών στην Υ.ΜΕ.Τ. 42,3 και στην Υ.Α.Τ. 40,4 ετών.

Την ίδια ώρα, λείπει σχεδόν ο μισός και πλέον οργανικός αριθμός αστυνομικών που προβλέπεται από τη «ΔΙΑΣ» και από τη «ΔΡΑΣΗ», η οποία συνεχίζει να είναι αποδεκατισμένη, αφού συνολικά θα έπρεπε να αριθμεί 45 αστυνομικούς και την δεδομένη στιγμή υπηρετούν σε αυτή οριακά 20 άτομα.

Για τις ελλείψεις αυτές, εν όψει και των επικείμενων μεταθέσεων, η ΕΑΥΘ ενημερώνει την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να ληφθούν υπόψη και να σταματήσει η αιμορραγία σε αστυνομικά τμήματα, τμήματα ασφαλείας, αλλά και στις προαναφερόμενες ομάδες.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θέτουν και μία άλλη παράμετρο στην επιστολή ενημέρωσης. Σημειώνουν πως θα αυξηθούν και οι ανάγκες στη Διεύθυνση Τροχαίας, εν όψει και της έναρξης των εργασιών του flyover στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αναμένεται να καταστήσει ακόμα περισσότερο επιτακτική την ανάγκη για την παρουσία περαιτέρω τροχονόμων στους δρόμους.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της 87ης ΔΕΘ, για ενίσχυση των τμημάτων με επιπλέον 2.000 αστυνομικών που όπως είπερ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μετακινηθούν από τη φύλαξη επιχειρηματιών, ο κ. Τσαϊρίδης σημειώνει στο GRTimes πως δεν αφορά τη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν ελάχιστοι επιχειρηματίες, σε σχέση με την Αθήνα και σχολιάζει πως: «Οι ίδιοι που τους έστειλαν εκεί, τώρα ανακοινώνουν ότι θα τους αποσύρουν»!

Ολόκληρη η επιστολή της ΕΑΥΘ:

«Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Προς :1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (μέσω ΠΟΑΣΥ) κ. Γιάννη Οικονόμου, 2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας (μέσω ΠΟΑΣΥ) Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο Μαυρόπουλο με Κοιν.:1) Βουλευτές Νομού Θεσσαλονίκης, 2) Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας & Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, κ. Απόστολο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, 3)Δημάρχους Νομού Θεσσαλονίκης, με Θέμα: «Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Γ.Α.Δ.Θ. στις επικείμενες συμπληρωματικές μεταθέσεις»

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Είναι κοινώς αποδεκτό, τα τελευταία χρόνια, ότι το αστυνομικό προσωπικό στο σύνολό του επιφορτίστηκε με ολοένα και αυξανόμενα πάρεργα. Μολονότι, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ενισχύθηκε σημαντικά στις πρόσφατες τακτικές μεταθέσεις, η ενίσχυση αυτή δεν αποτυπώθηκε εμπράκτως σε πολλές από τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής της πόλης, όπως θα ήταν αναμενόμενο.

Παρακάτω θα αναπτύξουμε τους λόγους οι οποίοι επιβάλουν την περαιτέρω και στοχευμένη ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Θ. στις επικείμενες συμπληρωματικές μεταθέσεις.

Αρχικά, πέραν των τεράστιων κενών, που υπάρχουν στις Διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Θ. και τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την ραγδαία αύξηση του μέσου όρου ηλικίας των υπηρετούντων σε αυτές. Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία που συλλέξαμε ως Ένωση, ο μέσος όρος ηλικίας του αστυνομικού προσωπικού στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ είναι 42,4 ετών στην Υ.ΜΕ.Τ. 42,3 και στην Υ.Α.Τ. 40,4 ετών.

Σας γνωρίζουμε επιπλέον, ότι τα κενά σε αστυνομικό προσωπικό, είναι δυσθεώρητα τόσο στα Αστυνομικά Τμήματα της πόλης όσο και στα Τμήματα Ασφαλείας αυτής.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην ομάδα ΔΡΑΣΗ, η οποία συνεχίζει να είναι αποδεκατισμένη, αφού συνολικά θα έπρεπε να αριθμεί 45 αστυνομικούς και την δεδομένη στιγμή υπηρετούν σε αυτή οριακά 20.

Επιπροσθέτως, δεν πρέπει να λησμονήσουμε την έναρξη των εργασιών του flyover στην πόλη μας, κάτι το οποίο θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη υπαρκτό κυκλοφοριακό πρόβλημα και επιβάλει την περαιτέρω ενίσχυση της Διεύθυνσης Τροχαίας.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι επίκειται μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων μας μέχρι το τέλος του έτους.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Στα πλαίσια των όσων διεξοδικά σας αναφέραμε, σας καλούμε μέσω των θεσμικών σας ρόλων, να προχωρήσετε σε μια γενναία και ταυτόχρονα στοχευμένη ενίσχυση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, καθόσον η κατάσταση στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής της πόλης είναι αποκαρδιωτική, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συμπολιτών μας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Αδέλφια κρατούσαν όμηρους δέκα μετανάστες και τους χτυπούσαν με ξύλα

Μαζική συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Οικιακή βοηθός έκανε «φύλλο και φτερό» σπίτι – Βούτηξε 8.000 ευρώ και ακριβά κοσμήματα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top