Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους βιασμούς στην Ελλάδα – Έρευνα GrTimes (Πίνακες)

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους βιασμούς στην Ελλάδα – Έρευνα GrTimes (Πίνακες)
Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Συγκλονιστικά στοιχεία για τους βιασμούς στην Ελλάδα τα τελευταία έτη, φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας το Grtimes, αποκαλύπτοντας τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο βιασμός είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα, με δραματικές  επιπτώσεις τόσο στις ζωές των θυμάτων, όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Με αυτό ως δεδομένο, είναι εύλογες οι αντιδράσεις που είχαν προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του ποινικού κώδικα, όπου  στο άρθρο 336 που αφορά στον βιασμό, άνοιγε το «παράθυρο» για να υπάρχει υποβάθμιση της σημασίας της πράξης, από κακούργημα σε πλημμέλημα, με προβλεπόμενες ποινές από 3 έως 5 χρόνια φυλάκισης.

Η τροποποίηση της σχετικής διάταξης που εισήγαγε την έννοια της «συναίνεσης» (Όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς την συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη) αποκατέστησε την τάξη, οδηγώντας τελικά στην υπερψήφιση του νέου ποινικού κώδικα.

Πόσοι βιασμοί γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Όπως αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το GrTimes, το 2017 έγιναν 133 βιασμοί και 64 απόπειρες και εξιχνιάστηκαν 137 περιπτώσεις. Οι δε δράστες ήταν 84 ημεδαποί και 77 αλλοδαποί.

Σημειώνουμε πως τα στοιχεία αυτά αφορούν μόνο όσα περιστατικά καταγγέλθηκαν ή για τα οποία επιλήφθηκαν οι αρχές με διάφορους τρόπους καθώς υπάρχει σίγουρα ένα ποσοστό βιασμών που για πολλούς λόγους δεν καταγγέλλεται.

Δείτε τα στατιστικά στοιχεία για το 2017 ανά Περιφέρεια:

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία που προκύπτει, είναι πως οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν την Περιφέρεια της Αττικής, όπου σημειώθηκαν 56 βιασμοί και 38 απόπειρες και μόλις 48 εξιχνιάσεις.

Οι εξιχνιάσεις φαίνονται συγκριτικά πολύ λιγότερες από ότι στις υπόλοιπες περιοχές, προφανώς λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην πρωτεύουσα και γενικότερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου είναι πιο εύκολο για έναν δράστη να παραμείνει ανώνυμος ή να «εξαφανιστεί» αμέσως μετά την πράξη του. Σημαντικά υψηλότερα ποσοστά εξιχνιάσεων παρατηρούνται στην επαρχία.

Υψηλότερα από άλλες περιφέρειες της επαρχίας, είναι τα ποσοστά που σημειώνονται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 20 βιασμούς και 5 απόπειρες. Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα μηδενικά περιστατικά στη Στερεά Ελλάδα.

Παρόμοιες επιθέσεις – Περισσότερες συλλήψεις το 2018

Για το 2018, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, σημειώθηκαν 139 βιασμοί και 69 απόπειρες, ενώ εξιχνιάστηκαν 174 περιπτώσεις, πολλές από τις οποίες αφορούσαν υποθέσεις από προηγούμενες χρονιές. Οι δε δράστες ήταν 108 ημεδαποί και 119 αλλοδαποί.

Για τη συγκεκριμένη χρονιά, διαπιστώνεται πως τα ποσοστά παραμένουν συντριπτικά περισσότερα για την Περιφέρεια της Αττικής, ενώ αυξήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό αυτά που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη (22 βιασμοί το 2018 έναντι 12 το 2017 και 8 απόπειρες έναντι 3).

Διαπιστώνουμε επίσης τη μεγάλη μείωση των περιστατικών στο Βόρειο Αιγαίο (3 το 2018, έναντι 20 το 2017).

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, είναι πως με την αύξηση των εξιχνιάσεων (174 έναντι 137) εντοπίστηκαν σημαντικά περισσότεροι δράστες το 2018.

Τα στοιχεία για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2019

Με τα στοιχεία για το 2019 να έχουν συγκεντρωθεί έως και τον Μάιο, φαίνεται πως σε όλες τις περιπτώσεις, με εξαίρεση πάλι την Αττική, οι εξιχνιάσεις των υποθέσεων αγγίζουν σχεδόν το σύνολο των βιασμών και των απόπειρών.

Έγιναν συνολικά 48 βιασμοί και 23 απόπειρες και εξιχνιάστηκαν 49 περιπτώσεις, με δράστες 38 ημεδαπούς και 16 αλλοδαπούς.

Για το παραπάνω διάστημα, διαπιστώνεται πως το ποσοστό ημεδαπών – αλλοδαπών δραστών, αυξήθηκε δραματικά «υπέρ» των ημεδαπών.

Επίσης, η Περιφέρεια Ηπείρου που το 2018 δεν είχε κανένα κρούσμα βιασμού, το πρώτο 5μηνο του 2019 είχε ήδη 5.

Γιατί δεν καταγγέλλεται η πλειοψηφία των βιασμών

Τη στιγμή που οι επίσημα καταγεγραμμένοι βιασμοί ανέρχονται σε 139 για το 2018, οι επιστήμονες κάνουν λόγο για πάνω από 4.500 βιασμούς που γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, αλλά δεν καταγγέλλονται.

«Γίνονται πολλά λάθη και υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από αυτό το θέμα, που βασίζονται πάνω στα στερεότυπα. Ειδικά τα ΜΜΕ, κάνουν λάθος που το βλέπουν σαν μια ξέχωρη πράξη, αποκομμένη από ένα υπόλοιπο σύνολο. Δηλαδή, η κουλτούρα του βιασμού είναι μια σεξιστική συμπεριφορά, επιθετική και στοχευμένη. Δεν είναι αποκομμένη από τη θέση που κατέχουν οι γυναίκες, στη χώρα που γίνονται οι καταγραφές»  επισημαίνει στο Grtimes η ψυχολόγος Μαρία Τόπα, εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης και βίας κατά των γυναικών, πρώην συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως λέει η κα.Τόπα, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τα περιστατικά κακοποίησης, όταν «ακόμη και σήμερα υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι “θολώνει” το μυαλό του άνδρα, όταν υπάρχει κόσμος που πιστεύει πως η γυναίκα τον έφερε στο “αμήν”, όταν ακόμα πιστεύει ότι όταν μια γυναίκα μπαίνει σε μια τέτοια σχέση είναι “μαζόχα” ή τεμπέλα γιατί δεν πάει να δουλέψει. Όταν αυτά τα βλέπουμε σαν κοινωνία με τέτοιο τρόπο, δεν είναι δυνατό να καταλάβουμε και τον βιασμό. Είμαστε και εμείς που δεν μας ενδιαφέρει τι ώρα γυρνούσε η κοπέλα στο σπίτι, δεν μας ενδιαφέρει τι φορούσε, ούτε τι είπε στον θύτη. Όσο μένουμε και ψάχνουμε να βρούμε αιτίες για το θύμα, δεν θα κοιτάξουμε ποτέ τον θύτη».

«Καλό είναι λοιπόν, να μη λέμε τι θα κάνουνε για να μη βιαστούν. Καλό είναι να λέμε στους άνδρες να μη βιάζουν. Πρέπει δηλαδή κάποια στιγμή, ο «δείκτης» να δείξει τον θύτη και όχι το θύμα που υφίσταται και όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας δημοσιοποίησης. Αυτό δεν είναι αποκομμένο από όλη αυτή τη σεξιστική, πατριαρχική και άνιση κοινωνία που ζουν οι γυναίκες» επισημαίνει η ψυχολόγος.

Η ίδια προσθέτει πως όταν ακόμα έχουμε σεξιστικά ανέκδοτα, όταν ακόμα κάνουμε διαφοροποιήσεις λόγω φύλου στη δουλειά, στην κατανομή της εργασίας, στο σπίτι κτλ, δεν θα μπορούμε να καταλάβουμε τη γυναίκα που έχει πέσει θύμα βιασμού. «Όταν ακόμη λέμε στα ΜΜΕ για εγκλήματα πάθους, λέξη που θα έπρεπε να “απαγορευτεί”, είναι ένα κανονικότατο έγκλημα και τίποτα άλλο. Ή στα εγκλήματα “ζήλειας”….  Μιλάμε για εγκλήματα και τίποτα άλλο. Ή αφαίρεσε μια ζωή κάποιος, ή αν δεν την αφαίρεσε, την τραυμάτισε ψυχολογικά και σωματικά για την υπόλοιπη ζωή της» τονίζει.

Σύμφωνα με την κα.Τόπα, το 2000 που ήταν υπεύθυνη στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας του Βόλου, συμμετείχε σε μια έρευνα από την οποία προέκυπτε πως μία στις δύο γυναίκες που έφταναν νεκρές στο νοσοκομείο της πόλης, ήταν από κακοποίηση. «Αυτό συνέβη το 2000 και μας φαίνονται και είναι πολλά τα περιστατικά, αλλά τώρα οι γυναίκες έχουν αρχίσει και μιλάνε και για να το κάνουν αυτό, θα πρέπει ο κόσμος και η κοινωνία να ταχθεί με το μέρος τους» δηλώνει, προσθέτοντας πως οι βιασμοί, δεν συμβαίνουν μόνο έξω από αγνώστους, αλλά και από άνδρες και συζύγους ή άλλα μέλη των οικογενειών πολλές φορές.

Επισημαίνει τέλος, πως το πιο δύσκολο μέρος για τις γυναίκες-θύματα, δεν είναι τόσο το αν φτάσει μια υπόθεση στο δικαστήριο, αλλά το κοινωνικό κομμάτι. «Διότι αυτή η έκθεση της ιστορίας σημαίνει πολλά πράγματα. Εάν η γυναίκα καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση, για παράδειγμα στον χώρο εργασίας, ξέρει πολύ καλά ότι μπορεί και να μην βρει δουλειά για τα επόμενα 10 χρόνια, αν το μάθουν άλλοι εργοδότες. Επίσης ξέρει ότι θα την στιγματίσουν στον δρόμο και αντί ο κόσμος να τη στηρίξει, μπορεί να αρχίσει να ακούει κουβέντες για το τι φορούσε, τι ώρα γύριζε κτλ. Εμείς “σπρώχνουμε” οικογένειες, αν πχ συμβεί κάτι τέτοιο στην κόρη τους, να το δημοσιοποιούν και να το φτάνουν στα δικαστήρια, γιατί όσο σιωπαίνουν, τόσο ο δράστης μπορεί να ξαναδράσει» καταλήγει η κα.Τόπα.

Χαμηλότερα τα ποσοστά βιασμών σε σχέση με την Ευρώπη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, τα περιστατικά βιασμών που αναφέρονται στην Ελλάδα, σε αναλογία με τον πληθυσμό, είναι από τα χαμηλότερα της Ευρώπης.

Το 2016 σημειώθηκαν 1.44 βιασμοί ανά 100.000 κάτοικους, τη στιγμή που στην Αγγλία και την Ουαλία το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 71.05/100.000 κατοίκους, 64.06 στη Σουηδία, 55.63 στην Ισλανδία, 42.89 στη Νορβηγία, 32.64 στη Σκωτία, 29.42 στη Δανία, 21.14 στη Φιλανδία, 21.13 στη Γαλλία κ.ο.κ.

Παρατηρούμε πως οι βόρειες χώρες, κατέχουν τα θλιβερά πρωτεία στους βιασμούς, ενδεχομένως όμως αυτό να έχει σχέση, όπως προαναφέραμε, με τα ποσοστά που καταγγέλλονται.

 

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΘΥΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΤΙΚΗ ΧΡΕΩΣΗ, ΣΤΟ 15900, ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΒΙΑΣ ΛΟΓΩ ΦΥΛΟΥ. ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ/ΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΙΑΣ.

 

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17:2021/01

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος πάει στους Ολυμπιακούς Β.Ελλάδα

17:1921/01

Επανήλθαν τα ισόβια για δύο κατηγορούμενους μεταφορείς κοκαΐνης Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1021/01

Το αυριανό πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη Πολιτική

17:0021/01

Μηταράκης: Προτεραιότητα η αποσυμφόρηση των νησιών Ελλάδα ,Πολιτική

16:5021/01

Συρία: Δώδεκα νεκροί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές Διεθνή

16:4321/01

Βουλή: Λιποθύμησε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελλάδα ,Κόμματα ,Πολιτική

16:4021/01

ΠΕΔ-ΚΜ: Μετά τη γιορτή έρχονται τα δύσκολα Δήμοι ,Παραπολιτικά

16:3621/01

ΕΔΟΕΑΠ: Αιμοδοσία από τους δημοσιογράφους Θεσσαλονίκη

16:3021/01

Τechnology Hub από την Office Line AE Επιχειρήσεις

16:3021/01

«Συλλυπητήρια» Λ. Μενδώνη για την απώλεια της Κ. Αγγελάκη-Ρουκ Ελλάδα ,Πολιτική

16:2021/01

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών Ελλάδα ,Πολιτική

16:1321/01

Σεμινάρια πρόγνωσης μόδας στην Athens Fashion Lifestyle ,Οικονομία

16:1021/01

Τελετή παράδοσης-παραλαβής του νέου Α/ΓΕΕΘΑ Ελλάδα

16:0221/01

ΚΕΠΚΑ: Σεμινάριο σε δικηγόρους για τα προσωπικά δεδομένα Οικονομία

16:0021/01

Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για ν/σ του υπ. Παιδείας Βουλή ,Πολιτική

15:5021/01

Πέραμα: Στη δημοσιότητα στοιχεία του άντρα που επιτέθηκε σε 12χρονη Ελλάδα ,Κοινωνία

15:4021/01

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με ηγεσία του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ελλάδα ,Πολιτική

15:3821/01

Αποχή και στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκων για την εγκληματικότητα Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

15:3721/01

Σεισμός στην Κρήτη Ελλάδα ,Κοινωνία

15:3021/01

Βορίδης: Θα πληρώσω την κοπή πίτας με την αποζημίωση Καμμένου Ελλάδα ,Πολιτική

15:2021/01

Πέτσας: Οι απόψεις της Τουρκίας αποδοκιμάζονται παντού Ελλάδα ,Πολιτική

15:1521/01

Ένταση στην πορεία φοιτητών στην Αθήνα (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Παιδεία

15:1021/01

ΕΛΑΣ: Προσοχή σε μηνύματα εξαπάτησης μέσω διαδικτύου Ελλάδα ,Κοινωνία

15:0021/01

Προγνωστικά Στοίχημα: Με τα γκολ στο «Νησί» Αθλητισμός

14:5021/01

Δήλωση ΠτΔ για τον θάνατο της Κ. Αγγελάκη -Ρουκ Ελλάδα ,Πολιτική

14:4021/01

Θεοδωρικάκος: Δεν θα ακολουθήσουμε το παραλήρημα Ερντογάν Πολιτική

14:3021/01

Έριξαν μπογιές στην Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Ελλάδα

14:2021/01

ΣΕΒΕ: Ικανοποίηση για τη βελτίωση στη χορήγηση βίζας Επιχειρήσεις ,Οικονομία

14:1121/01

Α. Τσίπρας: Δεν υποτάσσουμε τη δημοκρατία σε μικροκομματικά παιγνίδια Κόμματα ,Πολιτική

14:1021/01

Θεσ/νίκη: Μήνυση κατ’ αγνώστου για κακοποίηση ζώου Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:0021/01

Στη Δράμα ο… εισπράκτορας της απάτης! Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

13:5021/01

Έγκλημα – Μοίρες: Στη φυλακή ο 51χρονος Ελλάδα ,Κοινωνία

13:4021/01

ΠΚΜ: Κουπόνια καινοτομίας 4 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

13:3021/01

Στο Άουσβιτς ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Πολιτική

13:2021/01

Σταϊκούρας: Επαναγορά ομολόγων του Δημοσίου Οικονομία ,Πολιτική

13:1221/01

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και ΑΕΙ (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

13:1021/01

Διακίνηση μεταναστών με… Μερσεντές Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

13:0021/01

Το ματς που σκόραραν και… ο Ζιλμπέρτο και ο Εσιέν Αθλητισμός

12:5921/01

Επιστολή στήριξης Πομπέο σε Μητσοτάκη Πολιτική ,Σημαντικά

12:5621/01

Η καλοκαιρία κάνει… οικονομία Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Περιφέρειες

12:5321/01

Ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Σ. Πέτσα Ελλάδα ,Πολιτική

12:5021/01

Νέος κοροναϊός: Φόβοι για το πρώτο κρούσμα στις Φιλιππίνες Διεθνή

12:4021/01

Κ. Φραγκογιάννης: Ενδιαφέρον για επενδύσεις από Ιάπωνες Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

12:3321/01

Ο Π. Τσινάβος πρόβαλε το ελληνικό γιαούρτι στη «Marca» Επιχειρήσεις

12:3021/01

Πέθανε η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ Κοινωνία

12:2221/01

OAΣΘ: Δεν θα ανεχτούμε άλλα περιστατικά βίας Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

12:2021/01

Κλειστή η Ε.Ο Πατρών-Πύργου Ελλάδα ,Κοινωνία

12:1021/01

Γιάννης Ζώτος: Το «b-flat», ο Μίκης και ο Εμφύλιος (ΦΩΤΟ) Διεθνή ,Σημαντικά ,Συνεντέυξεις

12:0021/01

Θεσ/νίκη: Λουκέτο σε καταστήματα των ΕΛΤΑ στο κέντρο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

11:5021/01

Τσαβούσογλου για Λιβύη Διεθνή

11:4021/01

Βαρβιτσιώτης: Η χώρα μας εξάγει ασφάλεια Κόμματα ,Πολιτική

11:3121/01

ΠΚΜ: Ρίχνει… φως στους δρόμους Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Περιφέρειες

11:3021/01

Πάτρα: Εμπρηστικές επιθέσεις στις καρναβαλικές κατασκευές Ελλάδα

11:2021/01

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια εισφορών Δεκεμβρίου Οικονομία

11:1021/01

Κοροναϊός: Θα ελέγχονται Κινέζοι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ Διεθνή

11:0021/01

Με τον Μ. Σχοινά συναντήθηκαν οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδα ,Κοινωνία

10:5021/01

Νέο «όχι» για άδεια στον Δ. Κουφοντίνα Ελλάδα ,Κοινωνία

10:4021/01

Θεσ/νίκη: Επτά συλλήψεις για κλοπές Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:3021/01

Θεσ/νίκη: Έντεκα συλλήψεις για ναρκωτικά Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:2321/01

Κατ’ οίκον περιορισμός για 87χρονο συζυγοκτόνο Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

10:2021/01

ΔΟΕ: Η μείωση της ανεργίας φθάνει στο τέλος της Διεθνή

10:1021/01

ΗΠΑ: Το 51% των Αμερικανών θέλει καταδίκη Τραμπ Διεθνή

10:0021/01

Βόλος: Πέθανε από τις δαγκωματιές του σκύλου της Ελλάδα ,Κοινωνία

09:5021/01

Κατάρριψη Boeing: Η Τεχεράνη επιβεβαίωσε την εκτόξευση πυραύλων Διεθνή

09:4021/01

Σκρέκας: Προτεραιότητα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα Αγροτική Οικονομία ,Οικονομία

09:3221/01

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Τάσος Μπουντούρης Ελλάδα ,Σημαντικά

09:2021/01

Την άμεση αθώωση Τραμπ ζητούν οι δικηγόροι του Διεθνή

09:1021/01

Σιβηρία: Έντεκα νεκροί σε πυρκαγιά Διεθνή

09:0021/01

Πάτρα: Εμπρηστικές επιθέσεις με στόχο καρναβαλικές κατασκευές Ελλάδα ,Κοινωνία

08:5421/01

Έρευνα: Ελπίδες για τη θεραπεία όλων των καρκίνων Διεθνή ,Υγεία

08:4221/01

Αυξημένες προκρατήσεις Ολλανδών τουριστών για το 2020 Ελλάδα ,Τουρισμός

08:3321/01

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός του ISIS Διεθνή

08:2321/01

Νέος κοροναϊός: Πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Αυστραλία Διεθνή

08:1021/01

Αναβίωσαν τα αναστενάρια στον Λαγκαδά (ΦΩΤΟ-VIDEO) Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

08:0021/01

Αττική: Νύχτα εμπρηστικών επιθέσεων σε οχήματα-ΑΤΜ Ελλάδα ,Κοινωνία

07:5021/01

Eurogroup: Θετικά μηνύματα για την οικονομία Οικονομία ,Πολιτική

07:4021/01

Εργασίες συντήρησης σε σημεία του οδικού δικτύου Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3321/01

Δύο πορείες στη Θεσσαλονίκη σήμερα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Παιδεία

07:3021/01

ΑΖΚ: Εγκαίνια για νέο «σπίτι» και …παραχώρηση Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

07:2521/01

Θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:2021/01

Διακοπή νερού στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:1221/01

Φωτιά σε εν κινήσει ΙΧ στο Πανόραμα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:1021/01

Διακοπές ρεύματος σε Θεσσαλονίκη και Επανομή Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0021/01

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη Κοινωνία ,Σημαντικά

06:3021/01

Κίνα: Τέταρτος νεκρός από τον νέο κοροναϊό Διεθνή

06:0021/01

Ιράκ: Τρεις ρουκέτες έπεσαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία Διεθνή

05:0021/01

«Ιστορίες Ανθρώπων» στο «Αλέξανδρος» Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

04:3021/01

«Δαίδαλος και Ίκαρος» έκοψαν την βασιλόπιτά τους Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

04:0021/01

Δικαστικό «φρένο» στην εμπορία αδέσποτων ζώων Ελλάδα ,Κοινωνία

03:3521/01

Οι 6 λόγοι που… οδηγούν στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

03:0021/01

Εξαιρετικές παραστάσεις στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

02:0021/01

Έτσι θα νικήσετε την κατάθλιψη του χειμώνα Διάφορα

01:3021/01

Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε πραγματικά Διάφορα

01:0021/01

Έξι πράγματα που δεν ξέρεις ότι μειώνουν την ερωτική επιθυμία Διάφορα

00:3021/01

Τι δουλειά πρέπει να κάνεις σύμφωνα με το ζώδιό σου Διάφορα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ