ΑΠΘ: Εισαγγελική έρευνα για τις αντιδράσεις στους υγειονομικούς ελέγχους

ΑΠΘ: Εισαγγελική έρευνα για τις αντιδράσεις στους υγειονομικούς ελέγχους

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, σχετικά με καταγγελία για την παρεμπόδιση υγειονομικών ελέγχων στο ΑΠΘ.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Αφορμή αποτέλεσε σχετική ανακοίνωση της κομητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών. Ο προϊστάμενος ζητεί από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται παράνομη βία η βία κατά υπαλλήλων.

Η Κοσμητεία έκανε αναφορά για απειλές στους υγειονομικούς ελεγκτές από φοιτητές που αντιδρούν. Με ανακοίνωση της η Κοσμητεία αναφέρει ότι «τις τελευταίες τρεις ημέρες παρεμπoδίζεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου της ΣΘΕ με φραστική βία, αλλά και με απειλές σωματικής βίας προς τους υγειονομικούς ελεγκτές από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών».

Να σημειωθεί πως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα με το άνοιγμα των Σχολών εντοπίστηκε στο Τμήμα Μαθηματικών και το βράδυ της Τετάρτης η Κοσμητεία ενημερώθηκε για ένα κρούσμα στο Τμήμα Βιολογίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ