ΑΠΘ: Τέλος της πρώτης φάσης εργασιών για την κατασκευή βιβλιοθήκης στο πρώην “Στέκι στο Βιολογικό” (ΦΩΤΟ)

ΑΠΘ: Τέλος της πρώτης φάσης εργασιών για την κατασκευή βιβλιοθήκης στο πρώην “Στέκι στο Βιολογικό” (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώνονται εντός της ημέρας σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes οι εργασίες της πρώτης φάσης κατασκευής βιβλιοθήκης στο πρώην “Στέκι στο Βιολογικό”, το χώρο όπου τελούσε υπό κατάληψη επί 34 χρόνια εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρά το γεγονός ότι η κατασκευή της βιβλιοθήκης πυροδότησε αντιδράσεις, το έργο προχωρά και μπαίνει στην επόμενη φάση.

Ο χώρος όπου τελούσε υπό κατάληψη το πρώην “Στέκι στο Βιολογικό” υπενθυμίζεται ότι παραδόθηκε και πάλι προς χρήση, μετά από επέμβαση της αστυνομίας παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022. Έκτοτε και παρά τις αντιδράσεις προχώρησε με απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ, ο σχεδιασμός κατασκευής βιβλιοθήκης στο σημείο, με τις πρόδρομες εργασίες κατασκευής να ξεκινούν τη Μεγάλη Εβδομάδα παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και να προκαλούν νέο κύκλο διαμαρτυριών.

Σήμερα Σάββατο (30/4), τα συνεργεία ολοκληρώνουν τις εργασίες τους, με σκοπό το αργότερο αύριο, Κυριακή, να έχουν αποχωρήσει από το σημείο. Αυτή την ώρα, στους χώρους του campus επικρατεί ηρεμία, με διακριτική την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Με βάση πληροφορίες του GRTimes, το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο που διανύουμε η συγκεκριμένη εργολαβία θα είχε ολοκληρώσει τις εργασίες και θα αποχωρούσε προκειμένου σε επόμενη φάση να αναλάβει η επόμενη εργολαβία, που θα προχωρήσει στο κυρίως έργο κατασκευής της βιβλιοθήκης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η δεύτερη φάση των εργασιών θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, με ορίζοντα τον Αύγουστο, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχει “κλειδώσει” ο συγκεκριμένος προγραμματισμός.

“Προχωρούν οι εργασίες στο #ΑΠΘ: εκεί όπου υπήρχε κατάληψη για 34 χρόνια πλέον χτίζεται βιβλιοθήκη χάρη στη σθεναρή στάση Πανεπιστημίου και Αρχών. Αφήνουμε πίσω το χτες και προχωρούμε δυναμικά μπροστά στο αύριο που αξίζουν τα Πανεπιστήμιά μας!”, σχολίασε σχετικά προ ημερών μέσω twitter, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Δείτε τις φωτογραφίες του GRTimes:

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΘ: Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών στη ΣΘΕ – «Έξω από τις σχολές η Αστυνομία» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Νέα συγκέντρωση φοιτητών έξω από την Πρυτανεία για την αστυνομική παρουσία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις από τη ΣΘΕ (VIDEO)

Ν. Παπαϊωάννου: Η βιβλιοθήκη θα κατασκευαστεί και θα αποδοθεί κανονικά στην πανεπιστημιακή κοινότητα

Τ. Θεοδωρικάκος: Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται στο ΑΠΘ για να διασφαλίσει την ομαλή κατασκευή βιβλιοθήκης 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top