Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Η Υπεραγία Θεοτόκος να προστατεύει τους Ουκρανούς και τους ομογενείς μας, όπως προστάτευσε τους ήρωες του ‘21

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος:  Η Υπεραγία Θεοτόκος να προστατεύει τους Ουκρανούς και τους ομογενείς μας, όπως προστάτευσε τους ήρωες του ‘21

«Η σημερινή ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της έναρξης της Επανάστασης του 1821 για την ελευθερία αποτελεί ευκαιρία να στείλουμε την αγάπη και τις προσευχές μας και να συμπαρασταθούμε σε όλους εκείνους τους αδελφούς μας που συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την αλήθεια, όπως ακριβώς οι ήρωες του ‘21, θυσιάζοντας τη ζωή τους για αυτά τα υπέρτατα αγαθά». Την επισήμανση αυτή κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στη σχετική αρχιεπισκοπική εγκύκλιό του για την ημέρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει ότι «σήμερα προσευχόμαστε ιδιαίτερα για τους αδελφούς μας στην Ουκρανία, οι οποίοι αγωνίζονται αυτή την ώρα εναντίον μιας ωμής και απάνθρωπης επίθεσης από τη γειτονική τους χώρα, που αποτελείται στην πλειονότητα της από αδελφούς ορθόδοξους χριστιανούς». «Παράλληλα, υπογραμμίζει, προσευχόμαστε και για όλους τους ομογενείς μας οι οποίοι βρίσκονται στη Μαριούπολη πολεμώντας για την πατρίδα τους και για την ελευθερία, μαχόμενοι εναντίον του κακού». «Την ίδια ώρα, αναφέρει, σκεπτόμαστε με αποτροπιασμό τους Ρώσους στρατιώτες οι οποίοι στάλθηκαν από τους ηγέτες τους να σκοτώσουν την ίδια τους τη σάρκα και να χύσουν το ίδιο τους το αίμα».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος καλεί άπαντες με βαθιά περισυλλογή, αδιάλειπτη προσευχή και πνευματική εγρήγορση να τιμήσουν τους αγώνες των ηρώων του ‘21 υπέρ πίστεως και πατρίδος, ευχαριστώντας τους για την ελευθερία που όλοι μας απολαμβάνουμε στην Αμερική και στην Ελλάδα.

«Ας παρακαλέσουμε θερμά την Υπεραγία Θεοτόκο και Αειπάρθενο Μαρία, η εικόνα της οποίας δεσπόζει στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, στο Κίεβο, μεσιτεύοντας υπέρ της ειρήνης για περισσότερο από 1.000 χρόνια, να προστατεύει τους ήρωες της Ουκρανίας όπως προστάτευσε τους ήρωες του 1821 χαρίζοντάς τους τη νίκη απέναντι σε άδικους και αδελφοκτόνους εχθρούς», παροτρύνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νίκος Ρωμανός: Το τηλέφωνο της ΜΚΟ, που οργανώνει τη Συναυλία Ειρήνης ταυτίζεται με της Θ.Φωτίου

Πλεύρης: «Κάθε γενιά να δίνει τη δική της μάχη»-Οι δηλώσεις τον πολιτικών προσώπων από τη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

25η Μαρτίου: Ουκρανοί πρόσφυγες παρέλασαν στην Πάτρα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top