Αrtozyma και Detrop Boutique ξανανοίγουν τον εκθεσιακό κύκλο

Αrtozyma και Detrop Boutique ξανανοίγουν τον εκθεσιακό κύκλο

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Aπό τις 2 έως τις 4 Απριλίου, Detrop Boutique και Artozyma πραγματοποιούνται στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ, με τους δύο δυναμικούς κλάδους τροφίμων να προσελκύουν 346 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό,  πολλά παράλληλα αφιερώματα και τιμώμενο  προσκεκλημένο της διοργάνωσης, το Δήμο Πύργου.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, υπάρχει αισιοδοξία ότι οι δίδυμες εκθέσεις, σηματοδοτούν την κανονική λειτουργία της ΔΕΘ – Helexpo, μετά από την διετία του covid-19, καθώς πριν την εκδήλωση και την εξάπλωση της πανδημίας, το 2020, οι συγκεκριμένες δύο εκθέσεις ήταν οι τελευταίες που πραγματοποιήθηκαν με φυσική παρουσία.

Το δίδυμο των Detrop Boutique και Artozyma συγκεντρώνει φέτος εκθέτες από 23 χώρες, ενώ τις δύο διοργανώσεις θα επισκεφτούν συνολικά πάνω από 130 Hosted Buyers (μεμονωμένα ή σε γκρουπ) από 22 χώρες. Οι εμπορικοί επισκέπτες είναι μεταξύ άλλων εισαγωγείς με εμπειρία στην προώθηση και πώληση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, διανομείς που προμηθεύουν μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες, αλυσίδες delicatessen, εισαγωγείς βιολογικών προϊόντων κτλ.

Πύργος Ηλείας, η Καλιφόρνια της Ελλάδας

Τιμώμενος Δήμος στην Detrop Boutique είναι ο Δήμος Πύργου Ηλείας, ένας διατροφικά “ευλογημένος” τόπος, που παράγει αναρίθμητα προϊόντα βασικής διατροφής- πολλά από αυτά ΠΟΠ- καλύπτοντας μεγάλο μέρος αναγκών της χώρας και όχι μόνο, καθώς κάθε χρόνο οι εξαγωγές του στο εξωτερικό σε πολλά προϊόντα σημειώνουν αύξηση.

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τόνισε ότι στον Πύργο Ηλείας και στην Ηλεία ευρύτερα, παράγονται ορισμένα από τα ποιοτικότερα – πολλά ΠΟΠ- προϊόντα της Ελλάδας, ενώ η περιοχή που φέρει τη πολύτιμη κληρονομιά της Αρχαίας Ολυμπίας και τον Ολυμπιακών Αγώνων, είναι ξακουστή για το ελαιόλαδο που παράγει , τα κρασιά,  τα κηπευτικά της, αλλά και τη μαύρη σταφίδα την οποία μάλιστα προτιμούν οι Βρετανοί για τη φημισμένη πουτίγκα τους.

Στην Detrop θα είναι παρούσες και 7 Περιφέρειες, δυνατές στα διατροφικά προϊόντα,  (Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής
Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας), αλλά και ένας ακόμη Δήμος από την Πελοπόννησο, ο Δήμος Γορτυνίας. Στην Έκθεση θα συμμετάσχει επίσης το Επιμελητήριο Λάρισας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης που επιδότησε 9
επιχειρήσεις-μέλη του.

 Artozyma- o νόστιμος κόσμος του ψωμιού 

Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός του κλάδου της αρτοποιίας- ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια για το 2022 είναι η 10η
Artozyma, καθώς συγκεντρώνει τις σημαντικότερες επιχειρήσεις πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, αλλά και συσκευασίας & εξοπλισμού.

Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες καλύπτουν πολλά επίκαιρα ζητήματα του κλάδου των τροφίμων-ποτών, με κύριο γνώμονα την εξωστρέφεια.

Η Detrop Boutique έχει φέτος στο “ενεργητικό” της τις παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας και γευστικής εκπαίδευσης Greek Bites Area και Cheese & Wine.

Η κορυφαία ποιότητα της ελληνικής ελιάς και ελαιολάδου θα βρεθεί στο επίκεντρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «OLIVE OIL TROPHY» και του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας Επιτραπέζιων ελιών «TABLE OLIVES TROPHY». Οι δύο νέοι αυτοί θεσμοί είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo με την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ».

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της Artozyma ξεχωρίζει το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, που έχει ως στόχο την προώθηση της νέας γενιάς του κλάδου. Το Bakery Lab με masterclasses από την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας και το Pastry Lab της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος με masterclasses από διακεκριμένους pastry chefs θα αναδείξουν όλες τις σύγχρονες τάσεις της
ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας.

Το Ζαχαροπλαστείο στη Digital Εποχή θα αποτελέσει το θέμα ημερίδας της Συντεχνίας Καταστηματαρχών-Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, ενώ διοργανώνεται και επιστημονική ημερίδα με θέμα “Βιοτεχνική αρτοποιία ζαχαροπλαστική, προσέγγιση των σύγχρονων
προκλήσεων” από την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων, με σκοπό να παρουσιαστούν οι πρόσφατες εξελίξεις στους
παραγωγούς αρτοποιημάτων.

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Ηelexpo κ. Τάσος Τζήκας, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστικής κ. Μάριος Παπαδόπουλος, η κα Κουκουμέρια, πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΑ κ. Οικονόμου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top