Χ. Κυπριανίδης: Επ’ αόριστον η κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Χ. Κυπριανίδης: Επ’ αόριστον η κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Υπό κατάληψη από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου που θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα, βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα, (1/3) το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης 

Όπως μάλιστα τόνισε στο GRTimes ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης τα μέλη της κατάληψης δεν έδωσαν χρονικό περιθώριο αναφορικά με το πότε αυτή θα λήξει. 

“Περίπου στις 10 το πρωί ενημερώθηκα ότι κάποια άτομα μπήκαν στο Εργατικό Κέντρο, άπλωσαν πανό και έκαναν κατάληψη. Ευτυχώς όλα αυτά συνέβησαν χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα ή επεισόδια. Απομακρύναμε άμεσα το προσωπικό και είχαμε μια συνενόηση” τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει: “Από την στιγμή που υπήρχε αυτή η συνενόηση, ανοίξαμε και κάποιους χώρους εντός του κτιρίου, όπως π.χ. κάποια αμφιθέατρα έτσι ώστε να μην σημειωθεί συνωστισμός λόγω του κορωνοϊού, ενώ τους ζητήσαμε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για το διάστημα που θα βρίσκονται εντός του κτιρίου”. 

Επίσης σε ερώτηση για το εάν πρόκειται απλά για μια παρέμβαση η οποία θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου σημείωσε πως δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο από την στιγμή που τα μέλη της κατάληψης “μας ενημέρωσαν ότι αυτή θα διαρκέσει επ’ αόριστον”. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ