Χαλκιδική: Ο δήμος Πολυγύρου τοποθέτησε ειδικές ράμπες για ΑΜΕΑ σε όλες τις παραλίες του (ΦΩΤΟ)

Χαλκιδική: Ο δήμος Πολυγύρου τοποθέτησε ειδικές ράμπες για ΑΜΕΑ σε όλες τις παραλίες του (ΦΩΤΟ)

Στην ολοκλήρωση ενός αξιέπαινου έργου προχώρησε χθες ο δήμος Πολυγύρου Χαλκιδικής με την τοποθέτηση ειδικών ραμπών και κατάλληλων μηχανισμών σε όλες τις παραλίες που ανήκουν στα χωροταξικά του όρια, ώστε τα ΑμεΑ να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτές.

Πρόκειται επί της ουσίας για τέσσερις γνωστές παραλίες της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα για τις Καλύβες, τη Γερακινή, τα Ψακούδια και τη Μεταμόρφωση, όπου τοποθετήθηκαν οι ράμπες, ενώ ταυτόχρονα δίπλα σε κάθε κατασκευή υπάρχει το υπερυψωμένο παρατηρητήριο των ναυαγοσωστών, καθώς επίσης και ειδικές χημικές τουαλέτες. Τέλος, εύκολη θα είναι και η πρόσβαση στους χώρους στάθμευσης που προορίζονται αποκλειστικά για ΑμεΑ σε πολύ κοντινή απόσταση από τη ράμπα.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο διεκδικήσαμε και καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας, νωρίτερα από τις ημερομηνίες που ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί. Έπρεπε όλα τα Άτομα με Αναπηρία, να έχουν την ευκολία και την άμεση πρόσβαση στις παραλίες της περιοχής μας και αυτό συνέβη» τόνισε στο GRTimes ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Πολυγύρου, Δημήτρης Ζαγγίλας.

Ο τελευταίος μάλιστα διευκρίνισε ότι οι μηχανισμοί που έχουν τοποθετηθεί στις παραλίες, είναι «πλήρως λειτουργικοί και τελευταίας τεχνολογίας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος με ανάρτησή του στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε πως «φέτος το καλοκαίρι, οι άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες θα απολαμβάνουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, κάτι που πέρα από δικαίωμα, αποτελεί και ανάγκη. Αναφαίρετο δικαίωμά τους, απόλυτη υποχρέωσή μας».

Ωστόσο όπως προσθέτει με νόημα, «μέλημα όλων μας, θα πρέπει να είναι παράλληλα και η προστασία τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top