Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στις Σέρρες (VIDEO)

Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στις Σέρρες (VIDEO)

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η πόλη των Σερρών αναφορικά με τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς στο δημαρχείο της πόλης.

Φτάνοντας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι στόχος της επίσκεψης και της σύσκεψης που ακολούθησε δεν ήταν να επιβληθεί καθολικό lockdown, αλλά να βρεθούν οι τρόποι ώστε να αποτραπεί.

«Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόσει τα μέτρα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και στην περιοχή υπάρχει επιθετική έξαρση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι «προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων. Δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι, μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη μάχη με πιστή στην τήρηση των μέτρων».

Με ελικόπτερο στις Σέρρες

Ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να δώσει τις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να αποφευχθεί το lockdown και σήμερα ταξίδεψε στις Σέρρες, για νέα σύσκεψη με αφορμή τον κορωνοϊό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έφτασε στην πόλη της Βόρειας Ελλάδας με ελικόπτερο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αρκουμανέας: Να τηρούνται τα μέτρα

Στη σύσκεψη εκτός από τον Ν. Χαρδαλιά και τον Απ. Τζιτζικώστα, πήρε μέρος και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥ, Π. Αρκουμανέας ο οποίος στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκεται κάθε περιοχή πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας». Πρόσθεσε δε, ότι «καθημερινά γίνονται περίπου 25.000 τεστ στη χώρα» και επανέλαβε ότι «οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, αλλά με την τήρηση των μέτρων βοηθούμε το Σύστημα Υγείας ώστε να πιεστεί λιγότερο».

Αλ. Χρυσάφης: “Να μειώσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις μας”

Τέλος, από την πλευρά του ο δήμαρχος Σερρών, Αλ. Χρυσάφης τόνισε ότι «θα πρέπει να τηρήσουμε όλα τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται. Θα πρέπει να μειώσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις μας και να συμμορφωθούμε με τα νέα μέτρα».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ