Χειροτονία σε μονή έσπειρε τον κορωνοϊό στο Εμπόριο Κοζάνης

Χειροτονία σε μονή έσπειρε τον κορωνοϊό στο Εμπόριο Κοζάνης

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και συγκεκριμένα, στην τοπική κοινότητα του Εμπορίου έπειτα από θετικά κρούσματα του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μετά από χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μονή Κοσμά του Αιτωλού στην Άρδασσα.

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε στο GRtimes.gr και ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, πέντε στελέχη του κλήρου μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι ιερωμένοι της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αμέσως μετά την εκκλησιαστική εκδήλωση. 

Πηγές από την τοπική κοινωνία ανέφεραν ότι στη χειροτονία παραβρέθηκε και αρκετός κόσμος από το χωριό Εμπόριο Κοζάνης, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος μεγάλης επιβάρυνσης του ιικού φορτίου, καθώς αρκετοί δεν φόραγαν μάσκα και δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις), σε μια περίοδο που η συγκεκριμενη Περιφερειακή Ενότητα, διανύει τον τρίτο μήνα σκληρού lockdown και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνουν συνεχόμενες εκκλήσεις για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων από κοινότητα σε κοινότητα. 

Rapid Test στην περιοχή

Στο πλαίσιο αυτό άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ, κινητές μονάδες του οποίου, πραγματοποιούν σήμερα rapid test με τη μέθοδο drive trhough στην περιοχή, ώστε να εξακριβωθεί πόσο βαρύ είναι το ιικό φορτίο σε αυτό το μικρό χωριό του δήμου Εορδαίας, όπως ανέφερε και ο κ. Πλακεντάς στο GRtimes.gr. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή την ώρα συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος και αναμένεται να πάρει αποφάσεις, σχετικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων, αν και η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε απαγόρευση εκδηλώσεων αγιασμού των υδάτων. Το παραπάνω περιστατικό και μάλιστα σε μια περιοχή που βρίσκεται παραπάνω από δύο μήνες σε lockdown αποδεικνύει ότι ο κλήρος θα πρέπει να σκεφτεί καλά το τι θα πράξει. 

“Έφυγε” και Αρχιμανδρίτης από κορωνοϊό

Στο μεταξύ ένας ακόμη Αρχιμανδρίτης από την Κοζάνη εκοιμήθη πρόσφατα μετά από επιπλοκές της Covid-19, χωρίς ωστόσο να σχετίζεται με το παραπάνω περιστατικό. Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης, νοσηλεύτηκε για αρκετό χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top