120.000 πρόσφυγες-μετανάστες κινούνται προς την Ελλάδα

120.000 πρόσφυγες-μετανάστες κινούνται προς την Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, 120.000 άτομα πρόκειται να κινηθούν προς τα σύνορα της Ελλάδας τις επόμενες ώρες.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού και των Συνοριοφυλάκων στα σύνορα στον Έβρο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα επιχειρήσουν να περάσουν στη χώρα τις επόμενες ώρες.

Την ίδια ώρα, μετά τις πολεμικές απώλειες της Τουρκίας στο Ιντλίμπ της Συρίας και την απόφαση της Αγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη στους πρόσφυγες,  η Deutsche Welle μεταδίδει πως 120.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται ήδη κοντά στα παράλια για να μετακινηθούν προς την Ελλάδα τις επόμενες μέρες.

Οι Αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα γίνονται διαρκώς περιπολίες με θερμικές κάμερες για να εντοπιστεί οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

Ταχύτατη ήταν και η ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, που ενίσχυσαν την παρουσία τους πέριξ του ποταμού Έβρου.

Εκτός από τον Έβρο, θα αυξηθούν οι δυνάμεις ασφαλείας και από θαλάσσης.

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας οι λιμενικές αρχές των τριών νησιών του Βορείου Αιγαίου, ενισχύονται από την Παρασκευή τόσο με στελέχη, όσο και με μέσα.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποτρέψει την είσοδο όσων δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα. Στο πλαίσιο αυτό από τα τελωνεία θα διέρχονται όσοι διαθέτουν Visa και τα προβλεπόμενα έγγραφα, ενώ στις περιπτώσεις όπου επιχειρείται παράνομη είσοδος από μεγάλο αριθμό μεταναστών αυτά θα κλείνουν.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ