Χωματερή στο πρώην κέντρο φιλοξενίας της Softex (ΦΩΤΟ)

Χωματερή στο πρώην κέντρο φιλοξενίας της Softex (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ο χώρος ο οποίος μέχρι πρότινος φιλοξενούσε πρόσφυγες και μετανάστες  καθώς άγνωστοι πετούν ανεξέλεγκτα μπάζα και άλλα άχρηστα αντικείμενα δημιουργώντας μια εστία μόλυνσης που εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

Σε χωματερή έχει μετατραπεί το οικόπεδο με τις παλιές αποθήκες της Softex, που πριν λίγα χρόνια λειτουργούσε ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στα Διαβατά Θεσσαλονίκη. Άγνωστοι έχουν ξεφορτώσει αμέτρητα μπάζα και σκουπίδια δημιουργώντας μια… υγειονομική βόμβα ενώ οι εργαζόμενοι και οι  κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται και ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για να σταματήσει η ρύπανση του περιβάλλοντος.

 

 

«Αυτό το φαινόμενο άρχισε να παρατηρείται πριν περίπου ένα μήνα. Σχεδόν κάθε μέρα κάποιοι ασυνείδητοι έρχονται και αδειάζουν ολόκληρα φορτηγά με άχρηστα οικοδομικά υλικά. Πηγαίνουμε το πρωί στ δουλειά και το μεσημέρι, επιστρέφοντας, βλέπουμε να αυξάνονται τα μπάζα .Ακόμη υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια, παλιά έπιπλα , καναπέδες και ό,τι άλλο θέλεις… στο συγκεκριμένο οικόπεδο» ανέφερε στο GRTimes σωφρονιστικός υπάλληλος που εργάζεται στις παρακείμενες φυλακές Διαβατών.

«Ο χώρος έχει γίνει σκουπιδότοπος, δημιουργήθηκε μια άτυπη χωματερή. Οι υπαίτιοι πετούν  ό,τι θέλουν μέσα στο οικόπεδο, ανεξέλεγκτα. Δεν τους παρατηρεί κανείς. Τουλάχιστον ας τα μαζέψουν οι αρμόδιες υπηρεσίες γιατί έχει δημιουργηθεί εστία μόλυνσης. Από το σημείο περνάει πολύς κόσμος» επισημαίνει ο ίδιος και αναρωτιέται: «Από τους γειτονικούς δήμους Δέλτα και Κορδελιού, από την Περιφέρεια, ακούει κανείς; Μήπως πρέπει να παρέμβει κάποιος εισαγγελέας;».

Τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο με τις παλιές αποθήκες της Softex λειτουργούσε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Το οικόπεδο, το οποίο φέρεται ότι ανήκει σε ιδιώτη, βρίσκεται επί της παλιάς συμμαχικής οδού , μεταξύ της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των Διαβατών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ