Δ.Σ. Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα για τη συνέχιση του προγράμματος υποδοχής αιτούντων ασύλου «Εστία» 

Δ.Σ. Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα για τη συνέχιση του προγράμματος υποδοχής αιτούντων ασύλου «Εστία» 

Ψήφισμα για τη συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος υποδοχής αιτούντων ασύλου «Εστία», με διατήρηση της υφιστάμενης δυναμικότητάς του και τροποποίηση των προϋποθέσεων ένταξης ωφελούμενων, εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, στη σημερινή του συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το ψήφισμα «από τις 15/4/2022 προβλέπεται μείωση δυναμικότητας ποσοστού 34,36%, οι θέσεις στέγασης που ανέρχονται σε 650 σε μισθωμένα διαμερίσματα και 30 θέσεις στο καταφύγιο αιτούντων άσυλο “Φιλοξενείο” προβλέπεται να μειωθούν σε 426 και 21 θέσεις αντίστοιχα. Σήμερα στεγάζονται 511 άτομα που δεν είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν κατά τη μείωση και θα οδηγηθούν αναπόδραστα σε καθεστώς αστεγίας. Επιπλέον το πρόγραμμα έχει 66 έμπειρους εργαζόμενους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πλήρως στην ανάγκη για στέγαση και ένταξη των ανθρώπων αυτών στην τοπική κοινωνία».

Υπογραμμίζεται, δε, στο ίδιο ψήφισμα πως «επιπρόσθετα η υφιστάμενη και χρήζουσα άμεσης και επιτακτικής αντιμετώπισης ουκρανική κρίση καταδεικνύει με εντονότερα χρώματα την ανάγκη διατήρησης του προγράμματος υποδοχής και ένταξης στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, στην τοποθέτηση του ανέφερε προς το Σώμα πως έως τώρα οι υπηρεσίες του δήμου έχουν καταγράψει 300 Ουκρανούς πρόσφυγες που βρίσκονται στην πόλη και αναζητούν ένα σπίτι για να μείνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ανάρτηση του Καλαφάτη για το… πέμπτο μέλος της οικογένειάς του (ΦΩΤΟ)

Τουρκία: Σε νέο επίπεδο ρεκόρ ο πληθωρισμός τον Μάρτιο-Έφτασε στο 61,14%

Η Σοφία Εφραίμογλου- Κουνενάκη για τις δράσεις στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Φον Ντερ Λάινεν: Φρικτές δολοφονίες στην Μπούκα και σε άλλες πόλεις

Πάτρα: «Υπάρχει ένα θέμα», λέει ο Γρ. Καλφέλης με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για Μαλένα -Ίριδα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top