Δ. Σουφλίου: Άμεσα αστυνομικός επανασχεδιασμός στον Έβρο καθώς οι διακινητές επιλέγουν σημεία που δεν υπάρχει φράχτης

Δ. Σουφλίου: Άμεσα αστυνομικός επανασχεδιασμός στον Έβρο καθώς οι διακινητές επιλέγουν σημεία που δεν υπάρχει φράχτης

Ολοένα και αυξανόμενη είναι εδώ και αρκετούς μήνες η πίεση που δέχεται ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στα σύνορα από τις μεταναστευτικές ροές, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο που μιλά στο GRTimes, χρειάζεται αστυνομικός επανασχεδιασμός φύλαξης της συνοριογραμμής καθώς οι διακινητές επιλέγουν πλέον τον ορεινό όγκο της περιοχής όπου δεν υπάρχει φράχτης.

«Τους τελευταίους μήνες υπάρχει μεγάλη πίεση λόγω των μεταναστευτικών ροών τις οποίες ο ελληνικός στρατός και η αστυνομία προσπαθούν να συγκρατήσουν, αλλά κάποιες φορές είναι ανεξέλεγκτη. Η κατάσταση από άποψη πίεσης σε ορισμένες περιπτώσεις είναι χειρότερη από αυτή του Μαρτίου 2020, γιατί τότε υπήρχε μια κάμερα. Τώρα, αυτό που απαιτείται είναι επανασχεδιασμός των αστυνομικών δυνάμεων, ειδικά στα τμήματα του ορεινού όγκου της περιοχής» σημειώνει χαρακτηριστικά στο GRTimes, o Παναγιώτης Καλακίκος.

Προσθέτει δε, ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο στην περιοχή του Δερείου, καθώς «επιλέγεται πλέον το συγκεκριμένο σημείο λόγω του δασικού του χαρακτήρα, το οποίο καθιστά τη διέλευση παράτυπων μεταναστών ευκολότερη και τη σύλληψή τους δυσκολότερη. Από όπου και να μπουν υπάρχει το ορεινό στοιχείο και αραιοκατοικημένες περιοχές» υπογραμμίζει.

Υπάρχει φόβος στους υπερήλικες μόνιμους κατοίκους των χωριών

Ο δήμαρχος Σουφλίου δεν παραλείπει να αναφέρει και τον φόβο που κυριαρχεί στις περιοχές όπου δεν υπάρχει φράχτης και οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται διαρκώς αφού «καθημερινά δέχομαι τηλεφωνήματα από τους υπερήλικες μόνιμους κατοίκους οι οποίοι μου εκφράζουν τον φόβο και την ανησυχία τους για τις διελεύσεις και τις μεγάλες ροές. Φοβάται ο κόσμος, δεν είναι εύκολο».

Συμπληρώνει δε, ότι ιδιαίτερη κινητικότητα τους τελευταίους μήνες καταγράφεται κατά κύριο λόγο από την “απέναντι πλευρά” (σ.σ. την τουρκική) γεγονός που σημαίνει ότι «για να υπάρχει συνεχής κίνηση, αυτό γίνεται με τις ευλογίες των γειτόνων. Από εκεί (σ.σ. Τουρκία), εξασφαλίζουν το ελεύθερο ώστε να κινηθούν προς το Ευρωπαϊκό έδαφος».

Τέλος για τον φράχτη σημειώνει πως «περιορίζει τον αριθμό στις περιοχές όπου υπάρχει, ωστόσο μεταφέρει το πρόβλημα στη δική μας. Ξέρετε, όπου αυξάνονται τα μέτρα και γίνονται πιο αποτελεσματικά, το χρήμα των διακινητών και η οργάνωσή τους, τους οδηγούν σε σημεία όπου η ροή του ποταμού έχει πέσει. Στο πλαίσιο αυτό, από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Νοέμβριο σημειώνονται μεγάλες επιχειρήσεις από έμπειρους στρατιωτικούς και αστυνομικούς που γνωρίζουν τα πράγματα στο μήκους 170χλμ ποτάμι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top