Δ. Θεσσαλονίκης: Τοποθετούνται τα νέα στέγαστρα στις στάσεις των λεωφορείων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δ. Θεσσαλονίκης: Τοποθετούνται τα νέα στέγαστρα στις στάσεις των λεωφορείων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Στην τοποθέτηση 336 νέων στεγάστρων στις στάσεις που αφορούν τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), κάτι που θα συμβάλει στην αλλαγή εικόνας της πόλης, προχωρά άμεσα ο δήμος, ξεκινώντας από αυτές που βρίσκονται στο κεντρικό οδικό δίκτυο.

Ήδη σήμερα, το διπλό στέγαστρο που υπήρχε στην Πλατεία Αριστοτέλους, απομακρύνθηκε, έπεσε μπετόν και στη συνέχεια απομονώθηκε με ειδικό δίχτυ ασφαλείας μέχρι να στεγνώσει ώστε να τοποθετηθούν τα δύο νέα στέγαστρα, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα (22/11).

«Πρόκειται για 336 νέα στέγαστρα, σε 315 στάσεις καθώς ορισμένες είναι διπλές. Και όπου υπήρχε διπλό στέγαστρο θα τοποθετηθεί ξανά διπλό. Στο σύνολο οι στάσεις που βρίσκονται στο πολεοδομικό μας συγκρότημα είναι 440 όμως κάποιες από αυτές δεν πληρούν τις προδιαγραφές για να τοποθετηθεί στέγαστρο κι έτσι θα επισημαίνονται μόνο από τον στύλο του ΟΑΣΘ» σημειώνει στο GRTimes ειδικός συνεργάτης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο τελευταίος ξεκαθάρισε επίσης ότι «πρόκειται για εντελώς καινούργιες κατασκευές, που συναρμολογούνται επί τόπου με εργασίες στο δρόμο. Θα διαθέτουν νέες οροφές, νέο τριθέσιο παγκάκι, νέο καλάθι καθαριότητας, με πίνακες δρομολογίων και ονοματοθεσία της στάσης. Δύο από αυτές έχουν τοποθετηθεί ήδη επί της Μανώλη Ανδρόνικου μπροστά ακριβώς από το δημαρχείο και μία επί της Λ. Στρατού έξω ακριβώς από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο».

Εν κατακλείδι ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε στο GRTimes ότι «τα διαφημιστικά πλαίσια στις νέες στάσεις θα είναι μεγαλύτερα από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, προκειμένου να αποκομίσει και ο δήμος περισσότερα οικονομικά οφέλη από τον τομέα της διαφήμισης», ενώ συμπλήρωσε πως «οι εργασίες τοποθέτησης θα είχαν ξεκινήσει νωρίτερα όμως μας πρόλαβαν, η κακοκαιρία και οι πορείες με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρές καθυστερήσεις. Τώρα όμως προχωράει κανονικά και θα ολοκληρωθούν σύντομα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top