Διαφοροποίηση της Ένωσης Εισαγγελέων για τις συναθροίσεις της 17ης Νοεμβρίου (VIDEO)

Διαφοροποίηση της Ένωσης Εισαγγελέων για τις συναθροίσεις της 17ης Νοεμβρίου (VIDEO)

 Η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) Άννα Ζαΐρη, σε συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό Open, διαφοροποίησε τη θέση της ΈΕΕ από αυτή της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων Ελλάδος, σχετικά με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

“Αν οι συναθροίσεις είναι αντισυνταγματικές, θα το κρίνουν τα διοικητικά δικαστήρια, δεν μπορούμε εμείς ως εισαγγελείς και δικαστές, σε συνδικαλιστικό επίπεδο, να κρίνουμε για τη συνταγματικότητα ή μη”, επισήμανε μεταξύ άλλων η κα. Ζαΐρη.

Όπως είπε στην τοποθέτηση της αρχικά “την απαγόρευση αυτή καθ` εαυτή, τη βλέπουμε σαν μια φυσική συνέπεια όλων των απαγορεύσεων που έχουμε δει μέχρι τώρα” διευκρινίζοντας στη συνέχεια πως το αν η επίμαχη διάταξη είναι συνταγματική ή μη συνταγματική, είναι κάτι που πρέπει να εξετάσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

“Δεν θα εκφέρω εγώ, που δεν είμαι Συμβούλιο της Επικρατείας και δεν έχω κληθεί αρμοδίως, μια άποψη, η οποία μάλιστα έχει και τέτοιες συνέπειες και δεν θα την εκφέρω ούτε προσωπικά, όποια και αν είναι η άποψη μου” είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Σημείωσε τέλος πως και αύριο, οι Εισαγγελείς θα βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής στα γραφεία τους, για κάθε αδίκημα που τυχόν διαπιστωθεί.

Δείτε τι δήλωσε η κα. Ζαΐρη:

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ