Δίκη των 12: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για κλήση νέων μαρτύρων

Δίκη των 12: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για κλήση νέων μαρτύρων

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης απέρριψε τα τρία αιτήματα για την κλήση επιπλέον μαρτύρων που υπέβαλαν δικηγόροι, στο πλαίσιο της δίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Συνήγοροι υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων ζήτησαν: να καταθέσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αθλητικής Βίας που έφτασαν πρώτοι στον τόπο του εγκλήματος το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου.

Γείτονες που αντιλήφθηκαν το περιστατικό και βγήκαν στα μπαλκόνια των οδών Γαζή και Πλαστήρα. Μεταξύ αυτών και ο άνθρωπος που βιντεοσκόπησε μέρος της επίθεσης με το κινητό του τηλέφωνο από μπαλκόνι παρακείμενης πολυκατοικίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση υποβλήθηκε αίτημα σχετικά με την άρση του απορρήτου από την εταιρεία viber, έτσι ώστε να εντοπιστεί ο άγνωστος αποστολέας του δεύτερου βίντεο από λήψη κινητού τηλεφώνου. Αυτό το οπτικό υλικό απεστάλη μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής στον πρόεδρο του Α.Σ. Άρης και περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, μετά την εξέταση του τελευταίου μάρτυρα, η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα πρότεινε την απόρριψη των τριών αιτημάτων.

Η κα. Κλιάμπα πρότεινε να απορριφθεί το 1ο αίτημα επειδή δεν προέβησαν σε καμία προανακριτική πράξη οι αστυνομικοί του Τμήματος Αθλητικής Βίας, καθώς παρέστησαν οι συνάδελφοι τους από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Όσον αφορά το 2ο αίτημα για την αναζήτηση των μαρτύρων – γειτόνων. «Έχουμε οπαδικό συμβάν. Πρέπει εμείς ως δικαστήριο να αναθέσουμε σε 30 αστυνομικούς να πάνε πόρτα- πόρτα, να τους φέρουμε να καταθέσουν. Όποιος ήθελε να μιλήσει θα το είχε κάνει από την αρχή. Μιλάμε για μια περιοχή που πλήττεται από οπαδικά επεισόδια και οι άνθρωποι εκείνοι έχουν βαρεθεί να τα βλέπουν, καθώς έχουν ζήσει ανάλογες καταστάσεις. Ότι εστάλησαν δυο βίντεο ανώνυμα αυτό καταδεικνύει ότι δεν θέλουν να καταθέσουν. Αυτός που βγήκε στο μπαλκόνι στο τέλος του περιστατικού δεν θα μπορούσε να εισφέρει κάτι» επισήμανε η εισαγγελέας.

Σχετικά με την άρση του viber η κα. Κλιάμπα ανέφερε ότι: «αυτό το αίτημα υποκρύπτει αίτημα αναβολής. Η εταιρία αυτή εδρεύει στην Αυστρία και είναι ισραηλινών συμφερόντων, δεν μπορεί να απαντήσει σε δύο εβδομάδες. Η υπεράσπιση δεν επιθυμεί την αναβολή, αυτό έδειξε. Δεν είναι πάροχος κινητής τηλεφωνίας είναι μια εφαρμογή. Δεν έχουν απαντήσει ποτέ σε ανάλογα αιτήματα. Δεν δίνει ποτέ στοιχεία η εταιρεία σύμφωνα με την πολιτική της. Το βίντεο είναι κομμένο προς το τέλος, εμάς μας ενδιαφέρει η αρχή. Αν ήταν κομμένο στην αρχή θα είχε υποβληθεί αίτημα στο στάδιο της ανάκρισης. Το τέλος δεν έχει σχέση με το χρονικό σημείο στο επίδικο συμβάν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δίκη των 12: “Άκουγα κραυγές πόνου” κατέθεσε ο 20χρονος από την παρέα του Άλκη

Δίκη των 12: Ολοκληρώνεται η εξέταση μαρτύρων του κατηγορητηρίου για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Δίκη των 12: Το κάραμπιτ και η αντίδραση της μητέρας του Άλκη

Δίκη των 12 – Ιατροδικαστής: Πέντε δράστες χτύπησαν τον Άλκη

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top