Δικηγόρος Πισπιρίγκου: «Δικαιώνεται ο ισχυρισμός της για την κεταμίνη-Θα κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: «Δικαιώνεται ο ισχυρισμός της για την κεταμίνη-Θα κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Σε δήλωση, κατόπιν αιτήματος της εντολέως του, Ρούλας Πισπιρίγκου, προχώρησε ο συνήγορός της, Όθωνας Παπαδόπουλος, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος της κ. Πισπιρίγκου, «δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για την ουσία κεταμίνη στις 30/3/2022, σε χρόνο μεταγενέστερο του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας και ακριβώς στον χρόνο κατά τον οποίο είχε δημοσιευθεί στα μέσα η σχετική είδηση για την ύπαρξη κεταμίνης στις τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής».

Όπως ο ίδιος είπε, πρόκειται για την ισχυρισμό τον οποίο είχε δώσει η ίδια από την πρώτη στιγμή.

Σε ό,τι αφορά την κλινική «Αγλαΐα Κυριακού», ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη υπάρχει στη συγκεκριμένη παιδιατρική κλινική, σε τέσσερις διαφορετικές πτέρυγες, μια από τις οποίες είναι η ΜΕΘ.

Η ουσία αυτή υπάρχει διαθέσιμη και στο βαλιτσάκι τιρμπουσόν περιπτώσεων έκτακτων αναγκών της ΜΕΘ και μάλιστα υπάρχει μόνιμα διαθέσιμο σε πέντε φιαλίδια 100ml το καθένα, τα οποία με βάση τις καταθέσεις τοποθετούνται λίγα εκατοστά μακριά από την άτυχη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της φιλότιμες προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε για την καρδιοαναπνευστική της αναζωογόνηση».

Η έρευνα από όλα τα αρμόδια όργανα είναι σε εξέλιξη, όπως δήλωσε ακόμη, υπογραμμίζοντας ότι «σε σχέση με το ζήτημα της αίτησης αντικατάστασης προσωρινής κράτησης που επιθυμεί να καταθέσει η κατηγορούμενη, δημοσιεύθηκε και μεταδόθηκε ότι αλλάζει την απόφασή της. Αυτό δεν είναι ακριβές».

Αυτό που η κ. Πισπιρίγκου επιθυμεί, όπως είπε, «είναι ένα νόμιμο δικαίωμά της, που προβλέπεται από τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Θα ασκηθεί μόλις θα είναι έτοιμα τα έγγραφα που θα το συνοδεύουν».

Όπως ακόμη ανέφερε, τα μέλη της οικογένειας της εντολέως του, αλλά και η ίδια, «υφίστανται αυτή τη στιγμή αφόρητη πίεση και στιγματισμό χωρίς να έχουν την παραμικρή ευθύνη για ό,τι συμβαίνει σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Συμπλήρωσε δε πως «απευθύνουμε έκκληση για τον σεβασμό των διατάξεων της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Η Πισπιρίγκου έκανε 27 αναζητήσεις αναισθητικών ουσιών στο διαδίκτυο (VIDEO)

Πάτρα: Ντοκουμέντα από τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο ίντερνετ (VIDEO)

Τάκης Θεοδωρικάκος για νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Η αλήθεια θα λάμψει»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top