Δήμαρχος Έδεσσας: Πρέπει να σταματήσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού

Δήμαρχος Έδεσσας: Πρέπει να σταματήσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Θετικά βλέπει τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, με δηλώσεις του στο GRTimes.gr.

Ο κ. Γιάννου επισημαίνει πως το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάστηκαν αρκετά κρούσματα και στην Έδεσσα και στις άλλες πόλεις του νομού και ευρύτερα στην περιοχή και κατά την εκτίμηση του, είναι πλέον αναγκαίο να παρθούν και άλλα μέτρα, για να μην υπάρξει διασπορά.

“Θεωρώ ότι δεν πρέπει πλέον να παίζουμε με τον ιό. Βλέπουμε ότι καθημερινά υπάρχουν και νέα κρούσματα και πρέπει να σταματήσουμε όλη αυτή τη διασπορά. Ζητάμε από τους πολίτες, βασικά να προσέχουν, να ακολουθούν τα μέτρα, γιατί όσο επώδυνα και αν είναι, είναι για την υγεία μας” τονίζει ο δήμαρχος Έδεσσας.

Σημειώνει ακόμη ότι ο δήμος από την πλευρά του θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του και θα προσπαθεί να απολυμαίνει τους κοινόχρηστους χώρους και τις δημοτικές επιχειρήσεις, ενώ στο δημαρχείο ζητάει να μην εισέρχονται πολίτες χωρίς μάσκες.

“Θεωρώ ότι αν δεν προσέξουμε θα έχουμε και άλλη διασπορά και θα είναι πάρα πολύ κακό και θα έρθουν και χειρότερα μέτρα τα οποία θα πρέπει να αποφύγουμε γιατί πρέπει να θυμηθούμε λίγο και το lock-down το οποίο και οικονομικά ήταν πάρα πολύ δύσκολο, αλλά και ψυχολογικά νομίζω ότι ο κόσμος δεν το αντέξει για δεύτερη φορά μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα” δηλώνει ο κ. Γιάννου ζητώντας από τους πολίτες να λάβουν όλοι τα μέτρα τους, ο καθένας με την προσωπική του ευθύνη και φυσικά να σκεφτούν όλοι και τα παιδιά τους.

Καταλήγοντας λέει πως ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει την πόρτα της κάθε πόλης και πως ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, τόσο ατομικά, όσο όμως και σε συλλογικό επίπεδο. “Και εμείς ως δήμος, άσχετα αν είμαστε έξω από το “παιχνίδι” της Πολιτικής Προστασίας και έχουμε πολύ λίγη πληροφόρηση, θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, ούτως ώστε να μην εγκυμονούν κινδύνους, τουλάχιστον οι δικές μας υπηρεσίες” δηλώνει ο κ. Γιάννου.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Πιερία, Πέλλα και Καρδίτσα

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας: Θα εφαρμόσουμε τα νέα μέτρα

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top