Η επόμενη μέρα στην “Πρωτοβουλία”, η μεγάλη συμμετοχή και τα… τρία άκυρα

Η επόμενη μέρα στην “Πρωτοβουλία”, η μεγάλη συμμετοχή και τα… τρία άκυρα

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Με 25 ψήφους υπέρ της έναντι 21 που έλαβε η συνυποψήφιά της και αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου, η Καλυψώ Γούλα αναδείχτηκε η επόμενη υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκη προερχόμενη από την παράταξη που διοικεί το δήμο Θεσσαλονίκης, την «Πρωτοβουλία».

Στην κάλπη βρέθηκαν επίσης έξι λευκά και τρία άκυρα ψηφοδέλτια σε σύνολο 55 ψηφισάντων.

Αμέσως μετά τη διαδικασία η κ. Γούλα ευχαρίστησε τους συναδέλφους της για την ψήφο εμπιστοσύνης που της έδειξαν, ο Γιάννης Μπουτάρης έκανε λόγο για «νέα σελίδα της Πρωτοβουλίας» ενώ η Έλλη Χρυσίδου εμφανίστηκε στο μήνυμά της ενωτική.

«Ανοίγουμε νέα σελίδα στην “Πρωτοβουλία”. Στόχος είναι να συμμετέχουμε στην επόμενη διοίκηση του δήμου, εάν όχι να είμαστε πρώτοι», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Η «Πρωτοβουλία δεν είναι απλά μια παράταξη που ήρθε, πέρασε και δεν ακούμπησε. Αφήνει καθημερινά το αποτύπωμά της. Υπάρχει ένα πρόγραμμα από το 2011 το οποίο είναι σε διαδικασία υλοποίησης. Συνεχίζουμε, θα συνεχίσουμε και πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι» είπε η κ. Γούλα.

«Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν και με αποδέχτηκαν σε μια προσπάθεια ενωτική. Θα προχωρήσει η Καλυψώ Γούλα την Πρωτοβουλία. Όπως ξεκινήσαμε το 2010 για να πάει μπροστά, ενωμένη η παράταξη», υπογράμμισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χρυσιδου.

Παρά τις όποιες… παραφωνίες εκφράστηκαν επί της διαδικασίας η οποία αποφασίστηκε βάσει πλειοψηφίας σε προηγούμενη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας (εκλέκτορες ήταν τα μέλη της δημοτικής ομάδας και οι εκλεγμένοι κοινοτικοί) σε σύνολο 68 εκλεκτόρων συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη ψήφισαν 55.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά δημοτικοί σύμβουλοι στο GRTimes.gr αυτό μεταφράζεται σε συμμετοχή πάνω από 80%. Σύμφωνα με πληροφορίες μας μάλιστα από τους 25 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που αποτελούν την δημοτική ομάδα ψήφισαν οι 24.

Η αλήθεια είναι, πως όπως αναφέρουν στο GRTimes.gr συγκεκριμένοι σύμβουλοι υπάρχει προβληματισμός αναφορικά με την πορεία της Πρωτοβουλίας στην μετά-Μπουτάρη εποχή

Σε ό,τι αφορά τα… άκυρα, μαθαίνουμε ότι αυτά έγραφαν: ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ με έναν ήλιο (του ΠΑΣΟΚ) ζωγραφισμένο και, + Κανάκης (σταυρό στον Στέλιο Κανάκη).

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top