Δ.Ε. Χαλάστρας-Αξιού: Απόκτηση μόνιμου μηχανοκίνητου εξοπλισμού καθαριότητας

Δ.Ε. Χαλάστρας-Αξιού: Απόκτηση μόνιμου μηχανοκίνητου εξοπλισμού καθαριότητας

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη προωθείται η μετακίνηση μηχανοκίνητου εξοπλισμού της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών στις δημοτικές Ενότητες Χαλάστρας και Αξιού και για την εξοικονόμηση πόρων.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης ζήτησε, από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη, να μετακινηθεί ένα τμήμα του μηχανοκίνητου εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας, από τον κεντρικό όρχο της Νέας Μαγνησίας στον αύλειο χώρο της ΔΕΥΑΔΔ στη Χαλάστρα, για να εξυπηρετούνται άμεσα οι δημότες των κοινοτήτων Χαλάστρας, Ανατολικού, Βραχιάς, Νέων Μαλγάρων και Κυμίνων. Παράλληλα με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί και σημαντική μείωση του κόστους καθημερινής κίνησης οχημάτων από τον κεντρικό όρχο της Νέας Μαγνησίας προς αυτές τις περιοχές.

Μετά από την σχετική εισήγηση του κ Κυριακίδη στην εκτελεστική επιτροπή του δήμου Δέλτα, αποφασίστηκε να διατεθούν για τις δυο δημοτικές ενότητες πέντε αυτοκίνητα που θα εξυπηρετούν σε μόνιμη βάση και αποκλειστικά την περιοχή. Συγκεκριμένα θα διατεθούν δύο jcb, ένα ανοιχτό φορτηγό για τη μεταφορά ογκωδών απορριμμάτων, ένα καλαθοφόρο, ένα τρακτέρ και ένα μηχάνημα- σκούπα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκτελεστική επιτροπή ψήφισε ομόφωνα την εισήγηση του Αντιδημάρχου και τα πέντε οχήματα μετακινήθηκαν άμεσα στον αύλειο χώρο της ΔΕΥΑΑΔΔ.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη, τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, τοπικής Οικονομίας και Αξιού Φάνη Αλμπάνη, τον χωρικό αντιδήμαρχο Χαλάστρας Αχιλλέα Χαντέ, τον δημοτικό σύμβουλο Θόδωρο Βαλάρη και την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Χαλάστρας Μαρία Παπαδημητρίου, επισκέφτηκαν χθες τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΔΔ και επιθεώρησαν το σημείο όπου στάθμευσαν τα πέντε οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας. Τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Δουσδαμπάνης.

«Είναι μια πρωτοβουλία που λάβαμε ως διοίκηση για την πιο οργανωμένη, αμεσότερη και κοστολογικά συμφέρουσα εξυπηρέτηση των δημοτικών ενοτήτων Χαλάστρας και Αξιού. Στόχος μας είναι η ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Δέλτα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Με την μόνιμη εγκατάσταση μέρους του μηχανοκίνητου εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας στην ΔΕΥΑΔΔ, ο οποίος θα ενισχύεται σταδιακά με την πορεία υλοποίησης του προγραμματισμού μας για την αύξηση του μηχανοκίνητου στόλου που υλοποιούμε ως το 2023, θα εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος και σημαντικοί πόροι από την μετακίνηση των οχημάτων από την Νέα Μαγνησία προς αυτές τις κοινότητες ενώ θα επιτύχουμε οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη εργασία» τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ