Η αλήθεια για την αποξήλωση του γηπέδου Beach Volley στους Νέους Επιβάτες

Η αλήθεια για την αποξήλωση του γηπέδου Beach Volley στους Νέους Επιβάτες

Το γήπεδο Beach Volley στην παραλία των Ν. Επιβατών, το οποίο σχεδιάστηκε το 2004 ως προσωρινό, περιλαμβάνοντας αθλητικό λυόμενο εξοπλισμό, έλαβε άδεια περιορισμένης ισχύος και συγκεκριμένα, διάρκειας πέντε ετών. Με την προϋπόθεση, μάλιστα, τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και των πολεοδομικών διατάξεων, με ρητή εντολή την απαγόρευση ανέγερσης σταθερών και μόνιμων κατασκευών ή οποιαδήποτε επέμβασης που να επιφέρει αλλοιώσεις στο φυσικό χαρακτήρα του αιγιαλού.

Στην εφαρμογή, ωστόσο, ο χαρακτήρας του έργου τροποποιήθηκε με τις λυόμενες εγκαταστάσεις να καθίστανται μόνιμες, ενώ μετά και τη λήξη της άδειας με την παρέλευση των πέντε ετών, το 2009, το γήπεδο στερείτο πλέον των προβλεπόμενων εγκρίσεων των αρμοδίων Αρχών.

Γεγονός που οδήγησε τελικά στην επιβολή προστίμου σε βάρος του Δήμου, μετά από Έκθεση Αυτοψίας που πραγματοποίησε η Κτηματική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης στις 22-06-2018 και η οποία περιήλθε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης με το Α.Π.: 47714/20-07-2018 έγγραφό της.

Έτσι, σύμφωνα με την Αρ. Απόφασης 04/2019 με Αρ. Πρωτ.: 2131.24/451/2019 της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, ο Δήμος υποχρεώθηκε σε «αποκατάσταση του εν λόγω χώρου στην πρότερα κατάστασή του εντός χρονικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση του πρωτοκόλλου κατεδάφισης που εκδίδει ο προϊστάμενος της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας».

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση Θερμαϊκού πράττοντας το αυτονόητο, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες αποξήλωσης των εγκαταστάσεων. Ενέργειες που αποτελούσαν υποχρέωση και μονόδρομο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ