Συνεργασία Δ. Θεσσαλονίκης – ΕΟΔΥ για φορητές μονάδες εμβολιασμού (VIDEO)

Συνεργασία Δ. Θεσσαλονίκης – ΕΟΔΥ για φορητές μονάδες εμβολιασμού (VIDEO)

Τα εγκαίνια μιας φορητής μονάδας εμβολιασμού που θα εγκατασταθεί στη Νέα παραλία, προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης

Όπως είπε ο κ. Ζέρβας οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και σε αυτές κυρίαρχη θέση έχει ο εμβολιασμός που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται να είναι η μόνη λύση.

Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με τον ΕΟΔΥ και την 4η ΥΠΕ, υλοποιώντας έτσι και το δόγμα “πηγαίνει το εμβόλιο στον πολίτη και δεν χρειάζεται ο πολίτης να αναζητήσει το εμβόλιο”, θα εγκατασταθεί στις 26 Οκτωβρίου μία φορητή μονάδα εμβολιασμού, κοντά στο Μακεδονία Παλλάς, και η οποία θα λειτουργεί από τις 10:00 το πρωί ως τις 5:00 το απόγευμα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη, αν πάνε καλά οι εμβολιασμοί, να χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο λόγο και ένα γυάλινο περίπτερο.

Η ανάγκη εμβολιασμού εξάλλου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, φαίνεται και από την επιδημιολογική κατάσταση της πόλης, όπου φέτος με τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με πέρσι, έχουμε λιγότερες νοσηλείες.

Σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για τον αριθμό κρουσμάτων, με δεδομένο ότι θα γίνουν και οι παρελάσεις και οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ζέρβας ανέφερε “προφανώς και με ανησυχεί” απευθύνοντας έκκληση, πέρα από το ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και υγιεινής, μάσκες και αποστάσεις, προφυλάξεις.

“Η πόλη, η χώρα, ο κόσμος, χρειάζεται την κανονικότητα, άρα για να μας έρθει πλήρως αυτό το δώρο της κανονικότητας θα πρέπει να φροντίζουμε να τηρούμε όλα αυτά τα μέτρα και να εμβολιαστούμε όλοι” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε τι δήλωσε χαρακτηριστικά

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, επισήμανε ότι έρχονται στη Θεσσαλονίκη δύο κινητές μονάδες, που θα είναι στη διάθεσή του δήμου και της περιφέρειας και που θα προστεθούν στη μάχη κατά του Covid, όσον αφορά τον εμβολιασμό.

Όπως και ο δήμαρχος έτσι και ο ίδιος “έδειξε” το εμβόλιο ως τον μόνο τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το εμβόλιο δεν είναι πλέον νέο καθώς πλέον έχουν εμβολιαστεί πάνω από 6 δισεκατομμύρια άτομα.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της πανδημίας όσον αφορά τα παιδιά, είπε ότι βλέπουμε μία αύξηση στα κρούσματα καθώς αποτελούν περίπου το 25-30% των συνολικών κρουσμάτων, “ευτυχώς όμως δεν έχουμε δει μεγάλη αύξηση σε νοσηλείες στα παιδιά και πολύ σοβαρά νοσήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στα νοσοκομεία, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία πίεση, ευτυχώς όμως η αναλογία κρουσμάτων σε νοσηλείες δεν είναι η ίδια που ήταν πέρσι και αυτό όπως τόνισε είναι ξεκάθαρα ένα αποτέλεσμα του εμβολιασμού.” Αυτή τη στιγμή υπάρχει διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ” διαβεβαίωσε, επαναλαμβάνοντας ότι αν αυξανόταν το ποσοστό εμβολιασμού, δεν θα γινόταν συζήτηση ούτε για μέτρα, ούτε για το εάν και πώς θα γίνουν οι παρελάσεις, ούτε για lockdown κτλ.

Δείτε τι δήλωσε:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ