Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε το “Meteoron” του Κωστή Γεωργίου (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε το “Meteoron” του Κωστή Γεωργίου (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Το έργο “Meteoron” του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί η Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Η τοποθέτηση του έγινε στον χώρο πρασίνου απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του γνωστού καλλιτέχνη, του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και στελεχών της διοίκησης του δήμου. Για το έργο είχε προηγηθεί σχετική δωρεά προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης από το “Κτήμα Γεροβασιλείου Α.Ε.”

Η γλυπτική σύνθεση αποτελείται από 12 μορφές χυτευμένες σε αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα υψηλής ανθεκτικότητας. Οι μορφές αναπτύσσονται και περιπλέκονται μεταξύ τους επί κατακόρυφου άξονα, ενώ μεταξύ τους παρεμβάλλονται σωλήνες, που μαζί με τις μορφές συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα. Το έργο τοποθετήθηκε πάνω σε μαρμάρινη βάση, σε σχέδιο του ίδιου του γλύπτη. Οι διαστάσεις του γλυπτού στην πλήρη ανάπτυξή του είναι 1.40×1.40 μέτρα (μήκος – πλάτος) και το τελικό του ύψος μαζί με τη βάση θα είναι περίπου 10-11 μέτρα.

“Το έργο αυτό είναι μια σύνθεση που από μικρός θα ήθελα να υπάρχει στον τόπο που γεννήθηκα. Η καρδιά μου και η ψυχή μου είναι πάντα εδώ”, ανέφερε ο Κωστής Γεωργίου, σημειώνοντας ότι “το έργο “Meteoron” έγινε με την αγάπη στις τέχνες που διαθέτει ο δήμαρχος και με τη βούληση που έχει να φτιάξει καλύτερο τον τόπο και με ευγενική χορηγία του Βαγγέλη Γεροβασιλείου”.

“Το έργο υπάρχει πια, είναι ένα κομμάτι που ανήκει στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω η συμπατριώτες μου να το αγαπήσουν όσο το αγαπώ και εγώ και ελπίζω να γίνει ένα τοπόσημο στην πόλη που ο κόσμος θα το έχει και θα το απολαμβάνει”, συμπλήρωσε ο γνωστός καλλιτέχνης.

Αναφερόμενος για τον συμβολισμό του έργου τόνισε ότι ο καθένας έχει έναν δικό του κώδικα ζωής και είναι εκείνος ο οποίος καθορίζει την οπτική προσέγγιση του έργου. “Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια στιγμή της ζωής που εκεί μέσα υφίστανται, η φιλία, η αλληλεγγύη και η συνεργασία”.

Όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, “η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα καινούργιο τοπόσημο και για αυτό χαίρομαι πάρα πολύ. Ο Κωστής Γεωργίου επιστρέφει στην πόλη του και μας χαρίζει ένα σημαντικό δημιούργημα του.

Αυτό που συζητούσαμε χρόνια σήμερα παίρνει σάρκα και οστά και σε αυτό το σημείο της πόλης μας τοποθετείται ένα σημαντικό έργο που συμβολίζει πολλά πράγματα”.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τόσο τον καλλιτέχνη όσο και τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου για τη δωρεά.

“Από σήμερα η πόλη θα έχει έναν ακόμα προορισμό, έναν ακόμα λόγο επίσκεψης, ακόμα μια ωραία φωτογραφία για όσους έρχονται στην πόλη”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ