Δήμος Καλαμαριάς: Rapid τεστ στους εκπαιδευτικούς για τη μέγιστη ασφάλεια (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δήμος Καλαμαριάς: Rapid τεστ στους εκπαιδευτικούς για τη μέγιστη ασφάλεια (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τεστ αντιγόνου σε 800 περίπου εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στο βοηθητικό προσωπικό πραγματοποιούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σήμερα και αύριο, με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμαριάς.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Οκτακόσιοι περίπου εκπαιδευτικοί  της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγοί και δάσκαλοι) και βοηθητικό προσωπικό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Καλαμαριάς για να πραγματοποιήσουμε το αξιόπιστο τεστ αντιγόνου, ώστε να είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις τάξεις την ερχόμενη Δευτέρα.

«Τα σχολεία είναι έτοιμα, έχουν γίνει όλες οι απολυμάνσεις, και όπως αντιδράσαμε γρήγορα όταν  έκλεισαν τα σχολεία, έτσι αντιδρούμε και τώρα» ανέφερε στο GRTimes.gr ο  Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης στο πλαίσιο της σημερινής πρώτης ημέρας για rapid τεστ που πραγματοποιεί ο δήμος Καλαμαριάς, σε δυο δημοτικά σχολεία, το 2ο και το 11ο .

Ο δήμος Καλαμαριάς υλοποιώντας αυτήν τη δράση, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έχει καλέσει 671 εκπαιδευτικούς και 80 καθαρίστριες και λοιπό βοηθητικό προσωπικό και όπως ανέφερε ο κ. Δαρδαμανέλης  «το δυναμικό των σχολείων μας έχει δείξει μεγάλη ευαισθησία, έχει έρθει πολύς κόσμος για να κάνει το τεστ και ο κάθε εκπαιδευτικός δείχνει την ευαισθητοποίησή του στο θέμα του κορωνοϊού».

Από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης ο οποίος έκανε πριν λίγη ώρα το rapid τεστ στον προαύλιο χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου, συνεχάρη τον  δήμαρχο Καλαμαριάς για αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία. «Όταν είμαστε ενωμένοι, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, οι δυνάμεις μας πολλαπλασιάζονται και η αποτελεσματικότητά μας επίσης πολλαπλασιάζεται. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και για αυτό τον σκοπό, ήρθα, έκανα και εγώ το τεστ, και χαίρομαι που όλος ο κόσμος είναι εδώ» δήλωσε ο κ. Κόπτσης προσθέτοντας «Θα λειτουργήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα πάρουμε όλα τα μέτρα, είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα για να λειτουργήσουμε και να μην υπάρχει καθόλου διασπορά, όπως και δεν υπήρχε».

Σχολιάζοντας τους εμβολιασμούς για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κ. Κόπτσης επισήμανε πως έγιναν δυο εξαιρετικές κινήσεις από το υπουργείο Παιδείας, με την σχετική πλατφόρμα να έχει τεθεί σε λειτουργία, ήδη, από χθες (6 Ιανουαρίου) όπου ο κάθε γράφοντας ονοματεπώνυμο, θα λαμβάνει sms για να κάνει το τεστ σε ένα από τα 368 κέντρα που έχουν οριστεί.

Να μπορούμε να νιώθουμε ασφάλεια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των rapid τεστ στα δυο δημοτικά σχολεία του δήμου Καλαμαριάς, το 2ο και το 11ο, και όπως δήλωσε η Εύη Ντόντη Μπανιώρα αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας δήμου Καλαμαριάς, «κάνουμε αυτή τη δράση, διότι, ύστερα από το άγχος που έχουμε για να ανοίξουν τα σχολεία, να μπορούμε να νιώθουμε ασφάλεια».

Σ’ ότι αφορά τη διαδικασία, για το τεστ χρειάζεται το ΑΜΚΑ, και όπως εξήγησε η κα. Ντόντη εάν κάποιος βρεθεί θετικός τον καλούν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να του δώσουν περαιτέρω οδηγίες, ενώ μέσα στην επόμενη ώρα θα στέλνεται μήνυμα εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού δήμου Καλαμαριάς Θάνος Γιαννακός επισήμανε πως ο δήμος Καλαμαριάς κάνει  το καλύτερο δυνατό,  και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «από την αρχή αντιμετωπίζουμε την πανδημία βάζοντας ένα τρίπτυχο ως προτεραιότητα –πρόβλεψη, πρόληψη, προστασία. Λειτουργήσαμε πολύ γρήγορα, με το που ανακοινώθηκε η έναρξη των μαθημάτων, την επόμενη μέρα κανονίσαμε την καθαριότητα των σχολείων, με μάσκες, αντισηπτικά κτλ.».

Ο ίδιος επισήμανε ότι θα πρέπει να είναι σίγουροι και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και «τη Δευτέρα θα είμαστε έτοιμοι για την έναρξη των σχολείων». Σημειώνεται ότι στο δήμο Καλαμαριάς λειτουργούν συνολικά 56 σχολεία, εκ των οποίων τα 19 είναι δημοτικά και τα 20 νηπιαγωγεία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ