Δολοφονία Άλκη Καμπανού: “Ενοχοποιεί” συγκεκριμένους κατηγορούμενους η έκθεση DNA (ΦΩΤΟ)

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: “Ενοχοποιεί” συγκεκριμένους κατηγορούμενους η έκθεση DNA (ΦΩΤΟ)

Ενισχύονται τα στοιχεία για τυχόν ποινικές ευθύνες κάποιων εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της Έκθεσης Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης που συνέταξε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Από τα συμπεράσματα της Έκθεσης, που έχει στη διάθεσή του το GRTimes, προκύπτει μεταξύ άλλων η θέση κάποιων εκ των κατηγορουμένων στα οχήματα διαφυγής από το σημείο της δολοφονίας το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου, καθώς το ίδιο γενετικό υλικό που ταυτοποιήθηκε στο δρεπάνι, το οποίο αποτέλεσε ένα από τα φονικά όπλα και σε άλλα αντικείμενα, φέρεται να εντοπίζεται στο εσωτερικό των αυτοκινήτων διαφυγής.

Συγκεκριμένα, η ανάλυση και η σύγκριση των βιολογικών υλικών κάποιων κατηγορουμένων, φαίνεται πως “δένει” την παρουσία τους όχι μόνο στο σημείο της επίθεσης, αλλά και στα οχήματα διαφυγής.

Εκτός από το δρεπάνι, το οποίο αποτέλεσε το φονικό όπλο της επίθεσης, το ίδιο γενετικό υλικό φέρεται να εντοπίστηκε σε αντικείμενα όπως σε σκούφο, σε γάντια, στο πεζοδρόμιο, αλλά και μέσα στα οχήματα στα οποία επέβαιναν οι κατηγορούμενοι. Όπως προκύπτει από την ταυτοποίηση, στο αυτοκίνητο μάρκας Citroen τοποθετείται ένας 20χρονος, στο Renault ένας 23χρονος και στο Polo ένας 22χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι περατώθηκε από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης πριν από λίγες μέρες όπως έγραψε το GRTimes, η κυρία ανάκριση για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τους τραυματισμούς των φίλων του. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, δεν ασκήθηκαν συμπληρωματικές διώξεις και δεν προέκυψε η εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση.

Η ογκώδης δικογραφία διαβιβάστηκε σε εισαγγελέα που θα κάνει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την παραπομπή τους σε δίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άλκης Καμπανός: Περισσότερα από 30 τραύματα στο κορμί του έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης (VIDEO)

Δολοφονία Άλκη: Να γίνει στην Αθήνα η δίκη ζητεί η οικογένεια του 19χρονου

Δίκη για θάνατο Νάσου: «Γιατί δεν είναι φυλακή, όπως οι δολοφόνοι του Άλκη…»

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Περαιώθηκε η κυρία ανάκριση – 12 οι κατηγορούμενοι

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top