Δολοφονία μπάτλερ: «Κάποιος σκηνοθέτησε τον χώρο» ανέφερε αστυνομικός

Δολοφονία μπάτλερ: «Κάποιος σκηνοθέτησε τον χώρο» ανέφερε αστυνομικός

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Τι κατέθεσαν στο Στρατοδικείο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης  για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, με θύμα τον 25χρονο οικιακό βοηθό από τη Σρι Λάνκα.

Με τις καταθέσεις αστυνομικών και άλλων μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του 36χρονου γόνου εύπορης οικογένειας που κατηγορείται για τον φόνο οικιακού βοηθού υπηκόου Σρι Λάνκα. Η συγκεκριμένη υπόθεση ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως εκδικάζεται στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης και εξετάζεται αν υπήρχε σεξουαλικό κίνητρο.

Στα στοιχεία που εντόπισε κατά την αυτοψία στον χώρο του εγκλήματος αναφέρθηκε αστυνομικός του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής. Ο ίδιος έφθασε στην  έπαυλη μετά την ανεύρεση του θύματος, το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου 2013. «Κατά την είσοδο στην οικία ήταν ορατό και το πτώμα και η πισίνα. Φαινόταν από τη τζαμαρία του γυμναστηρίου. Έξω από το δωμάτιο του κατηγορούμενου, μπροστά από την πόρτα του μπάνιου, υπήρχε μια πεσμένη καρέκλα από την τραπεζαρία. Από πάνω ήταν στερεωμένο ένα μονόζυγο» κατέθεσε ο μάρτυρας.

«Τι έγκλημα ήταν;» ρώτησε ο εισαγγελέας της έδρας και αστυνομικός απάντησε: «Κάποιος προσπάθησε να σκηνοθετήσει τον χώρο για να φανεί σαν απαγχονισμός – υπήρχε μια καρέκλα κάτω από το μονόζυγο. Έλειπε και το laptop του θύματος για να φανεί σαν διάρρηξη». Ο μάρτυρας επισήμανε ότι «την επόμενη μέρα, ήρθε να καταθέσει ο κατηγορούμενος. Μας δήλωσε ότι του έκανε εντύπωση η καρέκλα».

Τα σκυλιά και τα ρούχα

Η έλλειψη αντιδράσεων από του δύο σκύλους της οικίας τους οποίους φρόντιζε ο 25χρονος μπάτλερ από τη Σρι Λάνκγα απασχόλησαν το δικαστήριο. «Όταν φτάσαμε μπήκαν στο σπίτι. Τα σκυλιά ήταν στον 2ο όροφο, στην κρεβατοκάμαρα των γονέων, γιατί βρέθηκαν ακαθαρσίες στο χώρο. Δεν ξέρω αν ήταν κλεισμένα στο δωμάτιο» ανέφερε ο μάρτυρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της έδρας και του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Νίκου Χατζηνικολάου.

Αντικείμενο προβληματισμού έγιναν και τα ρούχα του θύματος. Έχουν εξαφανιστεί η κάτω φόρμα και το εσώρουχο που φορούσε ο 25χρονος. Ο παθών βρέθηκε μπρούμητα, ο μισός και με το κεφάλι μέσα στην πισίνα. Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι τα ρούχα, από τη μέση και κάτω, δεν ήταν βρεγμένα και σε ερώτηση του προέδρου της έδρας «γιατί δεν ελήφθη DNA;», απάντησε: «Αυτό το αποφασίζει ο αξιωματικός χειριστής της υπόθεσης. Αρχικώς εξετάζονται μακροσκοπικά και αν εντοπιστούν κηλίδες κ.α. τότε γίνεται περαιτέρω έρευνα».

Ο δεύτερος αστυνομικός του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που κατέθεσε ως μάρτυρας ανέφερε ότι παρέλαβε τα αντικείμενα του θύματος, μετά την ιατροδικαστική εξέταση. Επρόκειτο για μια αλυσίδα, δύο φιαλίδια με αίμα και μια σακούλα με ρούχα. «Γιατί δεν έγινε προσπάθεια ελέγχου DNA;» ρώτησε ο πρόεδρος της έδρας και ο αστυνομικός απάντησε ότι δεν γνωρίζει γιατί ο ίδιος μόνο τα παρέλαβε για να τα παραδώσει στον αξιωματικό χειριστή της υπόθεσης.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν και άλλοι μάρτυρες. Μεταξύ άλλων κατέθεσαν οι εξής: Ένας υποστράτηγος, (τότε) διοικητής στη στρατιωτική μονάδα που υπηρετούσε ο κατηγορούμενος. Αλλοδαποί που γνώριζαν τον κατηγορούμενο και την οικογένεια του αλλά και το θύμα και τη μητέρα του. Η τελευταία κατέθεσε στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, αφήνοντας αιχμές ότι ο γιός της έπεσε θύμα σεξουαλικού εγκλήματος με δράστη τον κατηγορούμενο.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ