E-EDGE: Ένα «ατελιέ» τέχνης σε on line τροχιά!

E-EDGE: Ένα «ατελιέ» τέχνης σε on line τροχιά!

Το πρώτο «ατελιέ» τέχνης και γνώσης στην Ελλάδα που ξεκίνησε να λειτουργεί εξ’ολοκλήρου στο διαδίκτυο συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια και μοιράζεται με το GR TIMES την απαρχή του, τους στόχους, την on line επιμόρφωση και όχι μόνο.

Το e-EDGE διεκδικεί τον τίτλο όχι ενός ακόμη χώρου για μαθήματα στο διαδίκτυο, άλλα ένα μονοπάτι για να δείξεις το ταλέντο σου και να πετύχεις όλα όσα θέλεις πραγματικά. «Αν έχεις τη διάθεση για δημιουργία και πάθος για αυτό που θέλεις να κάνεις, θα σε βοηθήσουμε να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα, παρέχοντας σου τις απαιτούμενες γνώσεις και τεχνικές, ώστε να μπορέσεις να ισορροπήσεις και να πετύχεις στον χώρο που επιθυμείς να δραστηριοποιηθείς» λένε οι άνθρωποι που το δημιούργησαν Βάγια Δανιηλίδου και Κωνσταντίνος Τοπάλης.

Το ταξίδι του το e-EDGE και οι στόχοι που παρέμειναν σταθεροί!

«Ξεκίνησε το 2011, 10 χρόνια πριν δηλαδή, pro covid era. Την περίοδο που και οι ίδιοι ταξιδεύαμε αρκετά. Ζούσαμε για κάποιο διάστημα Αθήνα, πηγαινοερχόμασταν Λονδίνο, άλλα χρώματα. Τότε σκεφτήκαμε πόσο μεγάλο ενδιαφέρον θα είχε να στήσουμε ένα εργαστήρι γραφής και εικόνας στο διαδίκτυο, με προσιτές τιμές για όλους, με πρόσβαση 24/7, διατηρώντας σταθερά μια ποιότητα εργασίας. Και νομίζω ότι αυτό ακριβώς συνεχίζουμε να κάνουμε. Εξ ού και το μότο μας: e-EDGE. ΔΙΑΔΡΑΣΗ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ. Ναι, η φιλοσοφία μας παραμένει ίδια» λένε η Βάγια και ο Κωνσταντίνος και παράλληλα αναλύουν την έννοια του «ατελιέ τέχνης» που πολύ τους πάει.

«Δουλεύουμε όπως ένας καλλιτέχνης στο ατελιέ του. Θέλει το χρόνο του, θέλει το χώρο του και εργάζεται συστηματικά να πετύχει αυτό που επιθυμεί. Να πετύχει δηλαδή το στόχο του, όποιος και να είναι αυτός, καλλιτεχνικός, επαγγελματικός, προσωπικός. Εμείς ως επιμορφωτές – εμψυχωτές είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε τους συμμετέχοντες να φτάσουν εκεί που θέλουν και μπορούν βέβαια. Η διαφορά μας νομίζω είναι αυτή. Αλλά θα πρέπει κάποιος να μπει στη διαδικασία μας αυτή, ώστε να το διαπιστώσει και μόνος του. Τα σχόλια των μαθητών μας, χωρίς αυτοί να είναι πάρα πολλοί βέβαια, παραμένουν σταθερά φωτεινά, όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτό είναι μια μεγάλη επιβράβευση για εμάς. Είπαμε, είμαστε «ατελιέ» και όχι βιομηχανία γνώσης & τέχνης» επιμένουν και οι δύο.

Η πανδημία και η on line επιμόρφωση!

Μπορεί η πανδημία να έδωσε ώθηση σε καθετί από απόσταση, ωστόσο το e-EDGE είχε από την αρχή του αυτό το χαρακτηριστικό, αυτή τη δομή. Η μέθοδος λειτουργίας του e-EDGE είναι η εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση (e-learning), μηδενίζοντας την απόσταση και λύνοντας το θέμα της υποχρεωτικής παρουσίας σε συγκεκριμένο χώρο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, όπου κι αν βρίσκεται, να λάβει μέρος στο εργαστήρι χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

Οι αίθουσες του e-EDGE είναι διαδραστικοί χώροι με προσωπική επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων και του εργαστηρίου, με τα μαθήματα – webinars να αναπτύσσονται μέσα από βασικές αρχές θεωρίας, ατομικές δραστηριότητες, προσωπικές ασκήσεις και σχολιασμούς στην «εικονική» τάξη, δίνοντας έμφαση στην πρακτική εξάσκηση και την τριβή με το αντικείμενο επιλογής.

«Η πανδημία δυσκόλεψε πάρα πολύ τη ζωή μας, πάρα πολύ. Από τα ταξίδια και την οικονομία μέχρι βέβαια τον πολιτισμό και τις δράσεις μας. Πολύπλοκο θέμα. Δεν θα το εξετάσουμε έτσι. Εμείς έχουμε μάθει να δουλεύουμε με εργαλείο μας το διαδίκτυο και ως ένα βαθμό μας ευχαριστεί η ελευθερία του. Συχνά, η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, πλην της απομόνωσης που στην περίπτωση μας είναι ως ένα βαθμό και απαραίτητη, μπορεί να γίνει εποικοδομητική. Όλα με μέτρο! Η ανοιχτή εκπαίδευση αυτού του τύπου έχει πολλά να δώσει, σε όποιον όμως είναι διερευνητικός και θέλει πραγματικά να μάθει, να ασχοληθεί επί της ουσίας δηλαδή με το αντικείμενο επιλογής του. Στην περίπτωση του e-EDGE αυτό ισχύει» τονίζει η Βάγια Δανιηλίδου, σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Και δεν είναι μόνο αυτές οι ιδιότητες που συναντά κανείς στο e-EDGE. Δημιουργική γραφή, σενάριο, διήγημα, παιδικό βιβλίο, ψηφιακό μοντάζ, εικονοληψία, φωτογραφία, δημοσιογραφία, αρχαίο θέατρο, υποκριτική στην κάμερα, μουσική τεχνολογία, κείμενο διαφήμισης και ραδιόφωνο αποτελούν τους άξονες των μαθημάτων. «Το e-EDGE γιορτάζει τα 10 χρόνια με νέα, ανανεωμένη ιστοσελίδα και νέα καινοτόμα μαθήματα» επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Τοπάλης, που ασχολείται με την εικονοληψία, το μοντάζ και την σκηνοθεσία.

Info e-EDGE

Πληροφορίες – Εγγραφές:
www.e-edge.gr
Instagram: e_edgegr
www.facebook.com/eedge.gr
Trailer: www.youtube.com/watch?v=Cgrh53_jZ14

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top