Έγινε… #gopafree ο Δήμος Έδεσσας: Παρουσίαση των νέων ειδικών κάδων (ΦΩΤΟ)

Έγινε… #gopafree ο Δήμος Έδεσσας: Παρουσίαση των νέων ειδικών κάδων (ΦΩΤΟ)

Στο πρωτοπόρο και καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, συμμετέχει πλέον και ο Δήμος Έδεσσας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα, τη συλλογή τους σε αυτά και στη συνέχεια την μεταφορά τους στο εξωτερικό και την επεξεργασία τους για την μετατροπή των βλαβερών για το περιβάλλον υλικών και ουσιών σε λίπασμα και νέο ανακυκλωμένο προϊόν (βιομηχανικό πλαστικό), από την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, τη μόνη ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση του αριθμού αυτών που καταλήγουν στο περιβάλλον και την αποτροπή της επιπρόσθετης μόλυνσης που συντελείται σε αυτό.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατοίκων και επισκεπτών. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μικρών Καταρρακτών εκδήλωση παρουσίασης των νέων ειδικών κάδων. Στόχος είναι η υιοθέτηση από τους πολίτες και τους επαγγελματίες της περιοχής του νέου ρεύματος ανακύκλωσης και η αποτροπή της περαιτέρω απόρριψης των υπολειμμάτων καπνού και μικροπλαστικού που περιέχουν τα αποτσίγαρα στο Περιβάλλον.

«Επικοινωνούμε τη δράση μας σε όλο και περισσότερες περιοχές σε όλη τη χώρα. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που η έναρξη του προγράμματος στην Κεντρική Μακεδονία συμπίπτει με ένα Δήμο ενεργό Κοινωνικά και Περιβαλλοντικά όπως ο Δήμος Έδεσσας. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε όλο και περισσότερα αποτσίγαρα. Όλοι μαζί θα μειώσουμε τις βλαβερές συνέπειες που έχει η αλόγιστη απόρριψη τους στο Περιβάλλον, δήλωσε ο συνιδρυτής της Cigaret Cycle και εμπνευστής της προσπάθειας Γιώργος Σακελλαρίου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Έδεσσας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και στο θετικό πρόσημο που αυτό έχει για την περιοχή και το περιβάλλον. «Η αλόγιστη απόρριψη αποτσίγαρων είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα καθαριότητας με σοβαρό αντίκτυπο στο Περιβάλλον. Με το πρόγραμμα gopafree που υλοποιείται από την Cigaret Cycle βάζουμε φρένο στην κατάληξη αυτών των απορριμμάτων στο δημόσιο χώρο ενώ η επεξεργασία και η ανακύκλωση θα μας δώσει νέα προϊόντα φιλικά προς το Περιβάλλον. Στην Έδεσσα εφαρμόζουμε πολιτικές περιβαλλοντικής ευαισθησίας και κυκλικής οικονομίας. Η ανακύκλωση και των αποτσίγαρων είναι μια ακόμη πρωτοπόρα δράση στην υπηρεσία των πολιτών και της κοινωνίας». επισήμανε ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top