Εισαγγελέας για τη χωματερή στο πρώην κέντρο προσφύγων

Εισαγγελέας για τη χωματερή στο πρώην κέντρο προσφύγων

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Μετά το δημοσίευμα του GRTimes άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με την παραγγελία  για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τη ρύπανση περιβάλλοντος σε οικόπεδο, με τις παλιές αποθήκες της Softex, που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τη δημιουργία χωματερής στο οικόπεδο με τις παλιές αποθήκες της Softex, που πριν λίγα χρόνια λειτουργούσε ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στα Διαβατά Θεσσαλονίκη, με βάση το φωτορεπορταζ του GRTimes. Όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιεύτηκαν άγνωστοι έχουν ξεφορτώσει αμέτρητα μπάζα και σκουπίδια δημιουργώντας μια… υγειονομική βόμβα ενώ οι εργαζόμενοι και οι  κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται και ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για να σταματήσει η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αικατερίνη Καραγιαννακίδου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Διεύθυνση Ασφαλείας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της «ρύπανσης- υποβάθμισης περιβάλλοντος» και παραβίασης υγειονομικών διατάξεων για τα δημόσια υγεία. Κατά την αστυνομική έρευνα αναμένεται να αναζητηθεί ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου και να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις από σωφρονιστικούς υπαλλήλους του παρακείμενου Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης οι οποίοι αντικρίζουν καθημερινά αυτή την άσχημη εικόνα, κατά τη μετάβαση στην εργασία τους.

Παράλληλα, η εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια αυτοψίας από υπαλλήλους των αρμόδιων Διευθύνσεως Υγείας και Περιβάλλοντος για να καταγραφεί η έκταση της ρύπανσης και να δρομολογηθούν οι ενέργειες απομάκρυνσης των άχρηστων οικοδομικών υλικών, των σκουπιδιών και των άλλων αντικειμένων που δημιουργούν μια εστία μόλυνσης για την περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Το οικόπεδο, το οποίο φέρεται ότι ανήκει σε ιδιώτη, βρίσκεται επί της παλιάς συμμαχικής οδού, μεταξύ της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και των φυλακών Διαβατών

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ