Έκκληση για ανανέωση των συμβάσεων 83 ατόμων από το επικουρικό προσωπικό του ΚΚΠΚΜ (VIDEO)

Έκκληση για ανανέωση των συμβάσεων 83 ατόμων από το επικουρικό προσωπικό του ΚΚΠΚΜ (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Εκτός Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να τεθούν περίπου 83 άτομα από το επικουρικό προσωπικό, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν έως τις αρχές Ιουνίου. Έκκληση για ανανέωση των συμβάσεων απευθύνουν οι εργαζόμενοι και ο σύλλογος γονέων του παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος».

Έκκληση να βρεθεί μια άμεση λύση, προκειμένου να ανανεωθούν οι συμβάσεις 83 ατόμων που απασχολούνται ως επικουρικό προσωπικό στα παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, απευθύνουν τόσο οι συμβασιούχοι, όσο και οι μόνιμοι εργαζόμενοι αλλά και οι γονείς του παραρτήματος «Ο Άγιος Δημήτριος».

Στο συγκεκριμένο παράρτημα μάλιστα, το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωποι του μόνιμου και του επικουρικού προσωπικού, παρουσία του σωματείου γονέων και κηδεμόνων «Αρωγοί του Ιδρύματος Άγιος Δημήτριος».

Όπως δήλωσε στο GRTimes η κ. Μαρία Ζαπάντη, νοσηλεύτρια που εργάζεται ως επικουρικό προσωπικό στον «Άγιο Δημήτριο», οι δομές λειτουργούν ήδη με λιγότερο από όσο θα έπρεπε προσωπικό, το  οποίο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ οι μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουν από τη διοίκηση, σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει με τις νέες συμβάσεις, είναι ότι θα προκηρυχτούν κάποιες θέσεις, τόσο για επικουρικό προσωπικό, όσο και για μόνιμες, οι τελευταίες ωστόσο θα αργήσουν πολύ μέχρι να ολοκληρωθούν.

Η ίδια επισημαίνει ότι η λύση είναι να προσληφθεί επαρκές μόνιμο, εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις πολύ αυξημένες ανάγκες που έχουν οι περιθαλπόμενοι του ΚΚΠΚΜ.

Δείτε τι είπε χαρακτηριστικά:

Η κ. Ζαπάντη εξάλλου, με αφορμή και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή, εύχεται χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους της, ευχόμενη όλοι να μπορούν να εργάζονται και να μπορούν να προσφέρουν αυτό που έχουν ορκιστεί, για την παροχή φροντίδας στους περιθαλπόμενους.

Ο αντιπρόεδρος του σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων “Αρωγοί του Ιδρύματος Άγιος Δημήτριος”, Ιωάννης Καρακωστάνογλου, μιλώντας στο GRTimes.gr επισήμανε πως το προσωπικό του παραρτήματος μειώνεται σταδιακά τα τελευταία 10 χρόνια, διάστημα στο οποίο όπως σημειώνει ο ίδιος, το μόνιμο προσωπικό μειώθηκε από 54 άτομα, στα 27.

Όπως λέει, γίνονται προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, αλλά το μόνιμο άγχος των γονέων ήταν το κατά πόσο αυτές θα ανταποκρίνονταν στις ανάγκες. Στην παρούσα φάση όπως τονίζει, θα αποχωρήσουν 24 άτομα από το επικουρικό και θα έρθουν μόλις 5, γεγονός που αν συνδυαστεί με την πρόσληψη μόλις 5 ατόμων για μόνιμο προσωπικό, θα δημιουργήσει μεγάλα κενά και πρόβλημα στην κάλυψη όλων των βαρδιών.

Ο  κ. Καρακωστάνογλου επισημαίνει ακόμη ότι πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα που ενδεχομένως επηρεάσουν την ασφάλεια των περιθαλπόμενων παιδιών, ενώ παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στα προβλήματα που θα δημιουργήσει η λήξη των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του παραρτήματος «Ο Άγιος Δημήτριος», κ. Στέλιος Αρίδας. Ανέφερε πως οι εργαζόμενοι στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια με αυταπάρνηση τις ανάγκες για την φροντίδα των περιθαλπόμενων, ωστόσο οι αντοχές τους όπως δήλωσε, έχουν φτάσει στα όρια τους και πλέον είναι αναγκασμένοι να σταματήσουν τις διπλοβάρδιες «για να καταλάβουν όλοι ότι έχουμε φτάσει στο απροχώρητο».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top