Embryolab: 15 Ιουνίου Hμέρα Αφιερωμένη στη Γονιμότητα

Embryolab: 15 Ιουνίου Hμέρα Αφιερωμένη στη Γονιμότητα

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Γονιμότητας και αποτελεί μέρα ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης για τη σωστή διαχείριση της γονιμότητάς μας.

Παγκόσμια, 1 στα 6 ζευγάρια αντιμετωπίζουν δυσκολία σύλληψης. Στην Ελλάδα, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε περίπου 300.000 ζευγάρια, αριθμός μεγάλος για το μικρό πληθυσμιακό μέγεθος της χώρας μας, αν μάλιστα συνδυαστεί με την υπογεννητικότητα και το σημαντικό δημογραφικό πρόβλημα.

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για τα υπογόνιμα ζευγάρια.

Παγκοσμίως, 90 εκατομμύρια ζευγάρια αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης.

Το 85% από τα ζευγάρια αυτά (77 εκατομμύρια), δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Από τα 13 εκατομμύρια ζευγάρια που αναζητούν ιατρική βοήθεια, ποσοστό μικρότερο από το 42%, θα αρχίσει τελικά θεραπεία.

Έτσι, λοιπόν, από όλα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, μόνο το 6% έχουν την ιατρική βοήθεια που απαιτείται.

Η Ομάδα των Επιστημόνων του Embryolab μας εξηγεί πόσο σημαντικό είναι το Δικαίωμα στη Γονιμότητα και μας προτρέπει να το διεκδικήσουμε με Ενημέρωση, Πρόληψη και Θεραπεία.

Η επιστήμη που νοιάζεται!

Η γονιμότητα δεν είναι πάντα δεδομένη! Ακόμα και νέοι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, μπορεί να αντιμετωπίζουν διαταραχές στη γονιμότητα.

Η γονιμότητά μας είναι μετάβλητη στον χρόνο!

Η επιστήμη παρά τη σημαντική πρόοδο, αδυνατεί να αποκαταστήσει τις διαταραχές στην ωογένεση και τη σπερματογένεση που παρατηρούνται με την αύξηση της ηλικίας.

Τα τελευταία χρόνια, νέες τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής δίνουν λύσεις σε περισσότερα ζευγάρια!

– Η συντήρηση γονιμότητας για τις νέες γυναίκες,

– Η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση για τα ζευγάρια που έχουν αυξημένο ρίσκο εγκυμοσύνης με γενετική επιβάρυνση.

– Η καλλιέργεια Embryoscope, για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών ανάπτυξης των εμβρύων.

– Το micro-TESE για ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αζωοσπερμίας.

Οι επιστήμονες της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, στεκόμαστε δίπλα τους με όλα μας τα εφόδια και την υψηλότερη φροντίδα, για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα.

Επιστήμη βασισμένη σε αποδείξεις!

Η επιτυχία ενός κύκλου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, με βάση την εξέλιξη των μεθόδων αυτών και ανάλογα με τα ιατρικά και ηλικιακά δεδομένα τα ποσοστά επιτυχίας μπορεί να φτάνουν μέχρι και 65% ανά κύκλο.

Η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι γενικά ασφαλής, τόσο για τη μητέρα όσο και για τα παιδιά που γεννιούνται από αυτή, μετά από πλήθος ερευνών που έχουν δημοσιευτεί τα τελευταία χρόνια.

Έχουν περάσει 42 χρόνια από τότε που γεννήθηκε στη Βρετανία το πρώτο παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση, η Λουίζ Μπράουν.

Από εκείνη τη στιγμή ως σήμερα, έχουν γεννηθεί περισσότερα από 8.500.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, χάρη στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Μπορεί η προσπάθεια για τεκνοποίηση να σκοντάφτει πιο εύκολα σήμερα στη φυσική της διαδικασία, ωστόσο η εξέλιξη των επιστημών, η καταγεγραμμένη εμπειρία και η αφοσίωση των επιστημόνων της αναπαραγωγικής ιατρικής φέρει ένα ξεκάθαρα ελπιδοφόρο μήνυμα, η υπογονιμότητα είναι διαχειρίσιμη.

Είμαστε δίπλα σας.

Η ημέρα αυτή απευθύνεται και σε όσους μάχονται να ξεπεράσουν την υπογονιμότητα, προκειμένου να αποκτήσουν ένα παιδί και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια!

Στους ανθρώπους που διεκδικούν το γονεϊκό ρόλο είτε μέσα από την πρόληψη, είτε μέσα από τις θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η καθιέρωση της έννοιας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής θα ενισχύσει την κοινωνική αποδοχή των ζευγαριών ακόμη και στο πλαίσιο του οικογενειακού περιβάλλοντος αλλά και στις μικρότερες κοινωνίες.

Όσοι προσπαθούν να γίνουν γονείς παρά τις δυσκολίες αξίζουν επιβράβευση, χωρίς καμία κριτική και καμία καχυποψία.

Ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα σημεία είναι η δική μας ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση των νεότερων και η υποστήριξη όσων προσπαθούν.

Η γονιμότητα δεν είναι υπόθεση λίγων, μας αφορά όλους!

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Για να διατηρήσουμε το δικαίωμα στη μητρότητα και στην πατρότητα

– Επαναξιολογούμε τις προτεραιότητες μας και αποφεύγουμε να μεταθέσουμε τη δημιουργία οικογένειας στο μακρινό μέλλον.

– Αν πρέπει να μετατεθεί η δημιουργία οικογένειας, συστήνεται έλεγχος γονιμότητας προκειμένου να εκτιμηθεί το επίπεδο της.

– Ακόμη κι αν τα δεδομένα της γονιμότητας είναι καθυσηχαστικά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι μετά την ηλικία των 35 αρχίζει η πιο συστηματική επίδραση της ηλικίας στην ποιότητα των ωαρίων και των σπερματοζωαρίων.

– Εάν τα δεδομένα αποκαλύψουν κάποια δυσκολία τότε και όσο ακόμη βρισκόμαστε σε νεαρή ηλικία υπάρχουν ασφαλείς επιλογές όπως η κρυοσυντήρηση σπέρματος και ωαρίων.

– Γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό πρόωρης εμμηνόπαυσης συστήνεται να υποβληθούν νωρίτερα σε έλεγχο γονιμότητας.

– Περιοδικός έλεγχος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και έγκαιρη αντιμεώπιση ώστε να αποφύγουμε μελλοντικές επιπλοκές.

– Αποφεύγουμε τη συστηματική χρήση καπνού, αλκοόλ και ουσιών που μπορεί επιπλέον να επηρεάσουν αρνητικά την γονιμότητά μας.

– Υιοθετούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής τόσο σε επίπεδο άσκησης όσο και σε επίπεδο διατροφής.

Η Ομάδα των Επιστημόνων του Embryolab περιμένει τις ερωτήσεις σας για τη γονιμότητα και την εξωσωματική
Στο τηλέφωνο: 2310 474747

Με mail:  [email protected]

Στα social media: Embryolab & Embryolab Fertility Clinic

Ενημερωθείτε στο: https://embryolab.eu/

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top