Επίσημη “πρώτη” για τους “Πάνθηρες” της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Επίσημη “πρώτη” για τους “Πάνθηρες” της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Από σήμερα το απόγευμα ξεκίνησε επίσημα στη Θεσσαλονίκη, η λειτουργία της νέας ομάδας άμεσης αντιμετώπισης συμβάντων της Αστυνομίας, η γνωστή και ως “Πάνθηρες” ή “Μαύροι Πάνθηρες” όπως “βαφτίστηκαν” από ΜΜΕ.

Η ομάδα στη συμπρωτεύουσα “στήθηκε” μέσα σε λίγα 24ωρα και αποτελείται από μάχιμους αστυνομικούς, οι οποίοι, για πρώτη φορά σε πεζές περιπολίες, θα έχουν και βαρύτερο οπλισμό, όπως το υποπολυβόλο MP5.

Πρώτη μέρα της λειτουργίας της ομάδας, η έμφαση δόθηκε σε γνωστά σημεία της Θεσσαλονίκης όπου συχνά-πυκνά υπάρχουν προβλήματα παραβατικότητας. Έτσι λοιπόν τοποθετήθηκαν ομάδες στο Ν.Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην Πλατεία Ελευθερίας, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην πλατεία Ναυαρίνου και στον Λευκό Πύργο, με διαταγές να περιπολούν, να κάνουν ελέγχους σε υπόπτους και γενικότερα να είναι ιδιαίτερα εμφανής η παρουσία τους, για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων και για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Οι “Πάνθηρες” θα επεμβαίνουν σε περιστατικά στον τομέα ευθύνης τους, ενώ αν χρειαστεί θα συνδράμουν σε οποιοδήποτε άλλο περιστατικό τους ζητηθεί.

Στη Θεσσαλονίκη μέχρι στιγμής, στη νέα ομάδα συμμετέχουν περίπου 30 αστυνομικοί και ο στόχος είναι στην πλήρη ανάπτυξη της, να γίνονται περιπολίες από ομάδες τουλάχιστον πέντε ατόμων, πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ