Εθελοντική δράση ΟΝΝΕΔ – Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας (ΦΩΤΟ)

Εθελοντική δράση ΟΝΝΕΔ – Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας (ΦΩΤΟ)

Εθελοντικό καθαρισμό της παράκτιας ζώνης του Αλίμου πραγματοποίησαν στελέχη και μέλη των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ από όλη την Αττική, σηματοδοτώντας την έναρξη μια σειράς δράσεων προς ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από περιβαλλοντικά θέματα.

Η ΟΝΝΕΔ έχει δρομολογήσει ένα κύκλο ανάλογων πρωτοβουλιών αναγνωρίζοντας όπως επισημαίνει, τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος για την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και τη δημιουργία μιας κουλτούρας κοινωνικής υπευθυνότητας.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, τα στελέχη και μέλη των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ από όλη την Αττική, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στον Άλιμο όπου, αφού οργανώθηκαν σε ολιγομελείς ομάδες, συγκέντρωσαν και απομάκρυναν στερεά απορρίμματα από όλο το μήκος της παράκτιας ζώνης.

Θέλησαν έτσι να αναδείξουν πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε καθαρές τις ακτές καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά και τον καταλυτικό ρόλο της ατομικής ευθύνης των πολιτών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, μετά τη λήξη της δράσης και αφού ευχαρίστησε όλους τους νέους που στήριξαν την προσπάθεια αυτή, δήλωσε: «Βλέποντας τη συνεχή περιβαλλοντική επιβάρυνση του πλανήτη μας, ως νέα γενιά, οφείλουμε να προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να καλλιεργήσουμε στους συνομηλίκους μας την περιβαλλοντική κουλτούρα. Και ειδικά τώρα, με την ενεργειακή κρίση καταλαβαίνουμε ότι τα περιθώρια και τα αποθέματα τελειώνουν. Ξεκινάμε λοιπόν, μια νέα σειρά δράσεων γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Φροντίζουμε το περιβάλλον για να μπορούμε να ζήσουμε σε αυτό, ξεκινώντας από μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία μέσα από μια σειρά μεταρρυθμίσεων έχει ισχυροποιήσει την περιβαλλοντική πολιτική της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποδέχεται την ισραηλινή αεροπορική εταιρία Sun d’or

Διεθνή Μέσα για Μελόνι: «Θα είναι η πιο ακροδεξιά πρωθυπουργός μετά τον Μουσολίνι»

Επιστολή «καταπέλτης» της ΕΑΥΘ: «Η μηδενική ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Θ. μας υποτιμά όλους»

Θ. Σκυλακάκης: Στο 7% η αύξηση στις συντάξεις- Λιγότερο βαθιά η κρίση στην Ελλάδα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top