Τη σημασία της διεξαγωγής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων ILCA 6 που πρόκειται να ξεκινήσει αύριο, Τετάρτη (29/6) στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (ΝΟΘ), επισήμαναν σε συνέντευξη Τύπου διοργανωτές και φορείς.

Θυμίζουμε ότι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδάτινου στίβου νέων ILCA 6 θα συμμετάσχουν 400 αθλητές, εκ των όποιων 45 ελληνικής καταγωγής, αλλά και σχεδόν οι 100 προπονητές τους.

«Ό,τι κάνουμε το κάνουμε επειδή έχουμε τον αθλητή στο επίκεντρο και πιστεύουμε ότι η ενέργεια μεγάλων ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων εδώ, στην Ελλάδα, έχει πολλά να προσφέρει», δήλωσε ο πρόεδρος του ΝΟΘ, Άκης Τσαλίκης, τονίζοντας παράλληλα ότι με την άφιξη των συμμετεχόντων στο τουρνουά, η περιοχή αλλά και οι επιχειρηματίες της θα αποκομίσουν οικονομικά οφέλη. 

«Κάποτε, για να είχες έναν συναγωνισμό θα έπρεπε να βγεις στο εξωτερικό για να γυμναστείς και να έχεις τον ανταγωνισμό. Τώρα το κάνουμε τελείως ανάποδα. Αυτή τη φορά έχουμε καλέσει εμείς μεγάλους αθλητές για να έχουν τη δυνατότητα και τα δικά μας παιδιά να έχουν την καλύτερη δυνατή ανταγωνιστικότητα», είπε από πλευράς της η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, τόνισε ότι «θέλουμε να κάνουμε τη θάλασσα κομμάτι της καθημερινότητάς μας κι αυτό δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε αν δεν είχαμε στο πλάι μας τους ναυταθλητικούς συλλόγους, τον Ναυτικό Όμιλο και τους υπόλοιπους ομίλους που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μας μέτωπο». Είπε επιπλέον πως, «χρόνο με το χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι. Οι θάλασσες μας θα γεμίζουν ζωή. Αυτό έλειπε από την Καλαμαριά και νομίζω ότι όλοι πρέπει να φροντίσουμε να το επαναφέρουμε».

«Η Ελλάδα είναι μια τεράστια πίστα ιστιοπλοΐας. Δεν την έχουμε, ακόμη, χρησιμοποιήσει όλη», σημείωσε από πλευράς του ο εκ των υπευθύνων της διοργάνωσης,  Νίκος Παπαγεωργίου.

«Πιστεύω ότι η διοργάνωση θα είναι επιτυχημένη γιατί με τη βοήθεια όλων, τα αποτελέσματα έρχονται γρήγορα», τόνισε ο αθλητής του ΝΟΘ, Τάσος Παναγιωτίδης.

Θυμίζουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, επισκέφθηκε χθες (27/6) τις εγκαταστάσεις του Ομίλου και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΝΟΘ, Άκη Τσαλίκη, για τις προετοιμασίες του υδάτινου στίβου που «στήνεται» στο Θερμαϊκό κόλπο, ενόψει της ευρωπαϊκής ιστιοπλοϊκής συνάντησης των νέων στη Θεσσαλονίκη.

Τόνισε επιπλέον τη σημαντικότητα της διοργάνωσης για την Ελλάδα.

Σημειώνουμε ακόμη ότι το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 29/6 με 6/7. 1-3 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες, ενώ 4,5, και 6 Ιουλίου οι τελικοί.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top