ΕΒΕΘ: Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία επιχειρήσεων από τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά

ΕΒΕΘ: Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία επιχειρήσεων από τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Τις δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μεταποίησης και διεθνούς εμπορίου από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά παραθέτει με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το ΕΒΕΘ ζητά από τον Υπουργό να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην επιδεινωθεί περαιτέρω το πρόβλημα και να εξευρεθούν οι απαραίτητες εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να εξασφαλισθεί ο ομαλός εφοδιασμός της αγοράς.

Το κείμενο της επιστολής, που υπογράφεται από τον Ά Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, είναι το ακόλουθο:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σημαντικότατοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας, στη μεταποίηση και στο διεθνές εμπόριο, εξαρτώνται αποφασιστικά από την ομαλή λειτουργία των εφοδιαστικών αλυσίδων. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους αυτούς αντιμετωπίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα συσσωρευμένα προβλήματα που προκύπτουν από τις διαρκώς επιδεινούμενες συνθήκες λειτουργίας των θαλασσίων μεταφορών.

Δυστυχώς, και το κόστος μεταφοράς αυξάνεται και ο χρόνος παράδοσης επιμηκύνεται, οι δε εξαρτώμενες επιχειρήσεις υποχρεώνονται να υπολειτουργήσουν και να απωλέσουν μερίδια της αγοράς. Πλήττεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η αξιοπιστία και η οικονομική ευρωστία των επιχειρήσεων, ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας.

Τη δυσχερή αυτή κατάσταση επιδεινώνουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η προσέγγιση των πλοίων, η φορτοεκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων και η παράδοση στους εισαγωγείς ή η αποστολή από τους εξαγωγείς των διακινούμενων εμπορευμάτων. Ήδη αναφέρονται προβλήματα καθυστερήσεων που αγγίζουν και ξεπερνούν ακόμη και τον ένα μήνα.

Θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην επιδεινωθεί περαιτέρω το πρόβλημα και να εξευρεθούν οι απαραίτητες εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να εξασφαλισθεί ο ομαλός εφοδιασμός της αγοράς.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για επιπλέον διευκρινίσεις”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top