Έβρος: Σκουλήκι «φονιάς»…σκοτώνει ολόκληρες καλλιέργειες στο Διδυμότειχο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Έβρος: Σκουλήκι «φονιάς»…σκοτώνει ολόκληρες καλλιέργειες στο Διδυμότειχο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Ολόκληρες καλλιέργειες έχουν καταστραφεί στην περιοχή του Διδυμοτείχου αλλά και σε ολόκληρο τον Έβρο, καθώς έχουν προσβληθεί από σκουλήκι – προνύμφη το οποίο αναπτύσσεται κατά εκατομμύρια κι έχει προκαλέσει ολοκληρωτικές καταστροφές σε πάρα πολλά χωράφια της περιοχής. Εξίσου έντονο είναι το πρόβλημα και με την αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες που έχει εξασφαλίσει το GRTimes, το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, με παραγωγούς καλλιεργητές να βλέπουν τη σοδειά τους κυριολεκτικά να καταστρέφεται και να αναζητούν λύση.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Διδυμοτείχου (ΑΣΔ), Ευάγγελος Τασιούδης, το σκουλήκι φέρεται να είναι προνύμφη – λεπιδόπτερο της οικογένειας Crambidae. «Όμως για μεγαλύτερη σιγουριά, έχουμε στείλει δείγμα στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και περιμένουμε τα αποτελέσματα» σημειώνει ο επικεφαλής του ΑΣΔ.

«Η εν λόγω προνύμφη ξεκίνησε από καλλιέργειες στην περιοχή του Τυχερού και στη συνέχεια έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σημαντικό και δεν είναι εύκολο να καταπολεμηθεί παρά μόνο με ψεκασμούς από drone» προσθέτει ο κ. Τασιούδης.

Ο τελευταίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόβλημα της θεαματικής αύξησης του πληθυσμού των αγριογούρουνων, τα οποία εισβάλλουν επίσης στα χωράφια της περιοχής, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

«Εγώ προσωπικά γνωρίζω παραγωγούς, που φοβήθηκαν φέτος να καλλιεργήσουν καλαμπόκι διότι γνωρίζουν πως αποτελεί τροφή για τα αγριογούρουνα. Ο πληθυσμός τους τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί θεαματικά με αποτέλεσμα να αναζητούν την τροφή τους στα χωράφια των αγροτών» καταλήγει στο GRTimes ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Διδυμοτείχου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top