Έβρος: Στα όριά του σήμερα ο ποταμός Άρδας – Τι λέει στο GRTimes ο Δήμαρχος

Έβρος: Στα όριά του σήμερα ο ποταμός Άρδας – Τι λέει στο GRTimes ο Δήμαρχος

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται σήμερα ο Έβρος, καθώς αυξάνει ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν όλες οι παράρδιες περιοχές, αφού 300 κυβικά νερού του ποταμού Ιβαΐλοβγκραντ καταλήγουν ορμητικά στον ποταμό Άρδα, κάθε δευτερόλεπτο που περνά. Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, μιλώντας στο GRTimes.gr αναφέρει ότι βρίσκεται από το πρωί σε περιοχές που εμφανίστηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, εκτιμώντας τις ζημιές της σφοδρής κακοκαιρίας.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Η έντονη βροχόπτωση στην Π.Ε. Έβρου τις τελευταίες ώρες έχει σταματήσει, ωστόσο ο κίνδυνος, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes.gr για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στις παράρδιες περιοχές τις επόμενες ώρες δεν υποχωρεί. Ο ποταμός Ιβαΐλοβγκραντ στη Βουλγαρία έχει υπερχειλίσει και στέλνει τεράστιες ποσότητες νερού, συγκεκριμένα 300 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο, στον ποταμό Άρδα στον Έβρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του GRTimes.gr, σε περίπτωση που ο ποταμός Άρδας αρχίσει να δέχεται 800 κυβικά νερού ανά δευτερόλεπτο απ’ τον Ιβαΐλοβγκραντ της Βουλγαρίας, όλες οι παράρδιες περιοχές πρόκειται να πλημμυρίσουν, με ανυπολόγιστες καταστροφές. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση υπερχείλισης του ποταμού Άρδα, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για αύξηση της στάθμης του νερού και υπερχείλιση του ποταμού Έβρου.

“Το υδροηλεκτρικό φράγμα στον ποταμό Ιβαΐλοβγκραντ έχει περάσει το 100% της πληρότητας και τα νερά είναι ασυγκράτητα. Μεγάλες ποσότητες νερού ξεχύνονται ορμητικά στον ποταμό Άρδα. Η Βουλγαρία, δε μπορεί να τα συγκρατήσει. Θα αναγκαστούν να “ανοίξουν τις πύλες” του φράγματος και θα δεχτούμε μεγάλες ποσότητες νερού”, αναφέρει στο GRTimes.gr ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, κ. Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος συνεδριάζει αυτή την ώρα με το συντονιστικό της Περιφέρειας προκειμένου να συζητηθεί ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων.

Ο δήμαρχος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αυτή την ώρα γίνεται καταμέτρηση των ζημιών, ωστόσο είναι δύσκολο να υπολογιστεί το μέγεθός τους, καθώς το φαινόμενο είναι ακόμα σε εξέλιξη.

“Απ’ το πρωί βρισκόμουν σε πληττόμενες περιοχές, κάνοντας μία εκτίμηση για τις καταστροφές. Αναμένουμε τι θα αποφασιστεί μετά τη σύσκεψη με το συντονιστικό”, τονίζει κλείνοντας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ