Εξαδάκτυλος και Παγώνη στο GRTimes.gr για το εξώδικο

Εξαδάκτυλος και Παγώνη στο GRTimes.gr για το εξώδικο

“Έχω σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ”, δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο GRTimes.gr, αναφερόμενος στο εξώδικο που του έστειλε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη. Η ίδια, μιλώντας στο GRTimes.gr αναφέρει ότι η ΕΙΝΑΠ προσπάθησε να εξετάσει τις καταγγελίες του κ. Εξαδάκτυλου, χωρίς κατά την ίδια να έχουν επιβεβαιωθεί ποτέ, ζητώντας και από τον ίδιο αποδεικτικά στοιχεία.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Υπενθυμίζεται, ότι η κ. Παγώνη έστειλε εξώδικο στον κ. Εξαδάκτυλο, ο οποίος είχε καταγγείλει πως συνάδελφοί του ιδιώτες γιατροί δεν εντάχθηκαν με ειδικές συμβάσεις στο ΕΣΥ για τη μάχη κατά του κορωνοϊού, επειδή δέχθηκαν εκφοβισμό από μέλη της ΕΙΝΑΠ.

“Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε αυτή τη στιγμή. Έχουμε πρόβλημα”, δηλώνει ο κ. Εξαδάκτυλος στο GRTimes.gr εννοώντας τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και αναφερόμενος στο εξώδικο της κ. Παγώνη, τονίζει ότι δεν ασχολείται με ασήμαντα πράγματα.

Παγώνη: Για να κάνει τέτοιες δηλώσεις, μάλλον θεωρεί το θέμα σημαντικό, όχι ασήμαντο

Από την πλευρά της η κ. Παγώνη, μιλώντας στο GRTimes.gr αναφέρει: “Ο κ. Εξαδάκτυλος θεωρεί το γεγονός ασήμαντο; Όταν κάνει δηλώσεις για τέτοια ζητήματα, μάλλον τα θεωρεί σημαντικά! Δεν είναι θέμα προσωπικό. Είναι θέμα προέδρων. Είναι θέμα θεσμών”.

Η κ. Παγώνη, τονίζει ότι: “δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να διχάζει. Εμείς ψάξαμε το ζήτημα. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην το εξετάσουμε, διότι δεν θα επιτρέπαμε ποτέ οι συνάδελφοι μεταξύ τους να βιώνουν μπούλινγκ, ειδικά σε μία τέτοια συγκυρία. Δεν επιβεβαιώσαμε ποτέ κάτι τέτοιο”.

Η πρόεδρος διευκρινίζει ότι η ΕΙΝΑΠ ζήτησε από τον κ. Εξαδάκτυλο να καταθέσει στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν τις καταγγελίες του και συγκεκριμένα ποια ήταν τα νοσοκομεία στα οποία σημειώθηκαν περιστατικά εκφοβισμού στους γιατρούς, ωστόσο, έχουν περάσει περίπου 15 ημέρες και δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

“Δε μπορεί να λέει ότι θα μετρηθεί μαζί μας. Σε τι να μετρηθούμε; Ήταν λάθος του να κάνει τέτοιες καταγγελίες και να μην καταθέτει πειστήρια. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με το τι δηλώνουμε”, τονίζει κλείνοντας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ