Ευγενίδης: Δεν είναι υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι να έχουν self test σήμερα

Ευγενίδης: Δεν είναι υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι να έχουν self test σήμερα

“Μέσα στην εβδομάδα είναι υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι να έχουν αρνητικό self test και όχι σήμερα”, ξεκαθαρίζει μιλώντας στο GRTimes ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Δεν έχει ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα για τους δικαιούχους των self test, καθώς όπως τονίζει στο GRTimes ο κ. Ευγενίδης, σήμερα είναι η πρεμιέρα της διαδικασίας, με τους εργαζόμενους να είναι υποχρεωμένοι να έχουν αρνητικό self test μέσα στην εβδομάδα και όχι από σήμερα, Δευτέρα 19/04.

“Κανείς δεν μπόρεσε ακόμη να προμηθευτεί self test. Υποτίθεται ότι από σήμερα θα άνοιγε η πλατφόρμα, ώστε οι δικαιούχοι να έχουν το αποτέλεσμά τους μέσα στην εβδομάδα. Δεν είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν με αρνητικό self test από σήμερα”, εξηγεί.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην αξιοπιστία του self testing, υπενθυμίζει ότι ένα θετικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιο πιθανό να είναι έγκυρο, σε σχέση με ένα αρνητικό, αλλά επισημαίνει, ότι στόχος αυτού του εγχειρήματος, δεν είναι η ανίχνευση του ακριβή αριθμού των κρουσμάτων.

“Αν γίνει σωστά η λήψη, η πιθανότητα έγκυρου αποτελέσματος είναι πάρα πολύ αυξημένη. Εδώ δεν πάμε να βρούμε όμως τους θετικούς της χώρας. Τo self testing λειτουργεί σαν πρόληψη της διασποράς. Στοχεύουν σε ασυμπτωματικούς πολίτες, διότι όσοι έχουν συμπτώματα συνήθως αναζητούν άλλες μεθόδους ανίχνευσης αντιγόνου. Αν καταφέρουμε και “πιάσουμε” πολλούς ασυμπτωματικούς, τότε βγαίνουμε κερδισμένοι. Φυσικά, ένα ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα, μπορεί να ανατραπεί με επανάληψη του τεστ σε δεύτερο χρόνο”, περιγράφει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ