Εύκολη συνταγή για τραγανό μπακαλιάρο – Τα μυστικά για καλό κουρκούτι

Εύκολη συνταγή για τραγανό μπακαλιάρο – Τα μυστικά για καλό κουρκούτι

O μπακαλιάρος έχει την τιμητική του την ημέρα της 25η Μαρτίου και το μυστικό της τέλειας γεύσης του κρύβεται και στο κουρκούτι που έχει τραγανή υφή και χρυσαφένια όψη.

Το μυστικό για τέλειο τραγανό μπακαλιάρο βρίσκεται στην κρούστα, την οποία εύκολα μπορεί κανείς να πετύχει αν προσέξει μερικά πράγματα. Αρχικά, για να βγει ο μπακαλιάρος νόστιμος σαν γλύκισμα πρέπει να τον ξαλμυρίσετε.

Βάλτε τον λοιπόν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και δοκιμάστε, αν δεν είστε σίγουροι για τη γεύση του, βράζοντας ένα μικρό κομματάκι.

Τα μυστικά για το τέλειο κουρκούτι

Το κουρκούτι είναι μεγάλη υπόθεση και μπορεί να απογειώσει κάθε μπουκιά.

Πριν βουτήξουμε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι που έχουμε ετοιμάσει πρέπει να τα στεγνώσουμε καλά με χαρτί κουζίνας και να τον αλευρώσουμε. Μ’ αυτόν τον τρόπο είμαστε βέβαιοι πως ο χυλός θα κολλήσει πάνω στον μπακαλιάρο και δεν θα διαλυθεί.

Τέλος, το τηγάνισμα θέλει αρκετό λάδι, τόσο ώστε να καλύπτει τον μπακαλιάρο ενώ για να βγουν τραγανός πρέπει να είναι καυτό και να τηγανίζονται λίγα κομμάτια τη φορά.

Πηγή: bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Φωτιά σε ΙΧ ξέσπασε τα ξημερώματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη 

110 χρόνια Άρης: Στα «κιτρινόμαυρα» σήμερα η πλατεία Αριστοτέλους για τα γενέθλια του «Θεού»

Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο λόγω της παρέλασης για την 25η Μαρτίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top