Ευλογιά των πιθήκων-CDC: «Κάντε εικονικό σεξ ή με ρούχα»

Ευλογιά των πιθήκων-CDC: «Κάντε εικονικό σεξ ή με ρούχα»

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ εξέδωσαν νέες οδηγίες για το σεξ για άτομα που πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων. Στις οδηγίες περιλαμβάνεται το εικονικό σεξ και η απόσταση ασφαλείας κατά τον αυνανισμό.

Οι προφυλάξεις του CDC για «κοινωνικές συναθροίσεις, ασφαλέστερο σεξ και μαϊμούδες» εκδόθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Εάν ένα άτομο ή ο σύντροφός του έχει ευλογιά ή πιστεύει ότι έχει προσβληθεί από την ασθένεια και αποφασίσουν να κάνουν σεξ, το CDC συνιστά να «αποφεύγουν τα φιλιά» και να «αυνανίζονται μαζί σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων, χωρίς να αγγίζουν ο ένας τον άλλον και χωρίς να αγγίζουν εξανθήματα ή πληγές».

Το CDC συμβουλεύει επίσης όσους έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων να κάνουν «εικονικό σεξ» ή «να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνουν σεξ με τα ρούχα ή να καλύπτουν τις περιοχές όπου υπάρχει εξάνθημα ή πληγές, μειώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την επαφή δέρμα με δέρμα».

Επιπλέον, το CDC συνιστά σε όσους δυνητικά έχουν μολυνθεί από την ευλογία «να πλένουν τα χέρια τους, τον εξοπλισμό, τα σεξουαλικά παιχνίδια και οποιαδήποτε υφάσματα (κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, ρούχα) μετά το σεξ».

«Περιορίστε τον αριθμό των συντρόφων σας για να αποφύγετε τις πιθανότητες εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων», αναφέρει επίσης το CDC.

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, όπως πυρετό και μυϊκούς πόνους, και μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα και σπυράκια γεμάτα πύον που καλύπτουν το σώμα.Μπορεί να μεταδοθεί σε οποιονδήποτε μέσω «στενής, προσωπικής, συχνά δερματικής επαφής», υπογραμμίζει επίσης το CDC.

Τα συμπτώματα της ευλογιάς συνήθως αρχίζουν εντός δύο εβδομάδων από την έκθεση στον ιό, σύμφωνα με την υγειονομική υπηρεσία.

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top