Φορτηγά: Ουρές χιλιομέτρων έφεραν τα αιφνιδιαστικά rapid test στα σύνορα

Φορτηγά: Ουρές χιλιομέτρων έφεραν τα αιφνιδιαστικά rapid test στα σύνορα

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν φορτηγά στα βόρεια σύνορα της χώρας μας, καθώς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ υποβάλει σε τεστ κορωνοϊού τους οδηγούς. Όπως αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης, η αναμονή και η ταλαιπωρία των οδηγών είναι πρωτοφανής, ενώ παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται από την σχετική ΚΥΑ, οι οδηγοί όχι μόνο υποβάλλονται σε τεστ, αλλά όσοι είναι Έλληνες υποχρεούνται και σε 7ήμερη καραντίνα.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Μεγάλη η χρονοκαθυστέρηση στα σύνορα του Προμαχώνα και των Ευζώνων, καθώς οι οδηγοί φορτηγών υποχρεούνται να υποβληθούν σε rapid test ώστε να εισέλθουν στη χώρα, ενώ όσοι έχουν την ελληνική υπηκοότητα υποβάλλονται και σε 7ήμερη καραντίνα. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, σχηματίστηκαν ουρές που το μήκος τους άγγιξε τα 8 χιλιόμετρα, ενώ σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ συνεχίζει τους ελέγχους, με τις ουρές να φτάνουν τα 4 χιλιόμετρα. Όπως αναφέρει ο κ. Κενανίδης, σύμφωνα με την ΚΥΑ ΔΙα/ΓΠ.οικ. 4534/2021 – ΦΕΚ 174/Β/21-1-2021, από τον έλεγχο στις πύλες εισόδου της χώρας, εξαιρούνται οι οδηγοί φορτηγών.

“Η ουρά των οχημάτων φτάνει τα 4 χιλιόμετρα αυτή την ώρα και όλο και αυξάνεται. Η Παρασκευή, δεν είναι όμως μέρα που ερχόμαστε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Έλληνας οδηγός σε αυτές τις ουρές. Φανταστείτε τι πανηγύρι έχει να γίνει το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα! Η ουρά θα φτάνει μέχρι τη Ρουμανία. Ήδη δεχόμαστε τηλέφωνα από τη ρωσική και την βουλγαρική ομοσπονδία, διότι οι οδηγοί – υπήκοοι αυτών των χωρών διαμαρτύρονται. Το κάθε όχημα ξεμπερδεύει μετά από μισή ώρα. Το χειρότερο είναι βέβαια ότι οι Έλληνες οδηγοί υποχρεούνται σε 7ήμερη καραντίνα ενώ δεν προβλέπεται από τη σχετική ΚΥΑ”, εξηγεί ο κ. Κενανίδης.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, παραμένει στα βόρεια σύνορα της χώρας μας, μέχρι τις 23:00. Στη συνέχεια η διέλευση είναι “ελεύθερη”. Ο κ. Κενανίδης, ανησυχεί για τυχόν προσπάθεια των γειτόνων μας να πράξουν ομοίως, για αντίποινα.

“Αν για αντίποινα στις χρονοκαθυστερήσεις για τα φορτηγά τους αποφασίσει η Βόρεια Μακεδονία ή η Βουλγαρία να κάνει το ίδιο, δε θέλω να φανταστώ τι έχει να γίνει. Η ουρά από την πλευρά μας θα φτάνει ως στις Σέρρες”, αναφέρει ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, αυτή την ώρα στον Προμαχώνα βρίσκονται 200 φορτηγά, των οποίων οι οδηγοί αναμένουν να υποβληθούν σε rapid test.

(φωτογραφία αρχείου)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ