Γεωργιάδης για το “ξεπάγωμα” των τριετιών: Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικότητας

Γεωργιάδης για το “ξεπάγωμα” των τριετιών: Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικότητας

Συνέντευξη Τύπου για το «ξεπάγωμα» των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα πραγματοποιήθηκε στις 11:00 π.μ. από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τη συνέντευξη Τύπου με κεντρικό θέμα το «ξεπάγωμα» των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, που παραχώρησαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, οι υφυπουργοί Βασίλης Σπανάκης, Πάνος Τσακλόγλου και οι Γενικοί Γραμματείς Άννα Στρατινάκη και Νίκος Μηλαπίδης.

“Κάνουμε ένα μεγάλο πρώτο βήμα για την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα” τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για το “ξεπάγωμα” των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα.

“Όσον αφορά στην αναδρομικότητα τόνισε, ότι οι τριετίες είχαν ανασταλεί. Ουδέποτε μια αναστολή δημιούργησε θέματα αναδρομικότητας. Ο λόγος που μπορούμε και δίνουμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους ή στους συνταξιούχους και ο λόγος που προχωράμε στο ξεπάγωμα των τριετιών είναι γιατί η οικονομία μας μπήκε σε τάξη και οι επενδύσεις πάνε από ρεκόρ σε ρεκόρ. Θα ήταν ανοησία εάν τινάζαμε τα πάντα στον αέρα” πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε ότι «η τριετία ακολουθεί την πορεία του κατώτατου μισθού».

Η ρύθμιση θα νομοθετηθεί άμεσα και θα ψηφιστεί στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση στέλνει σήμα ότι η προεκλογική της δέσμευση για αυξήσεις μισθών είναι πραγματική πολιτική βούληση.

Τι θα ισχύσει με την επαναφορά των τριετιών

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη εξήγησε:

Εργαζόμενος που είχε προσληφθεί πριν τις 14/2/2012 και είχε συμπληρωμένες για παράδειγμα 2,5 τριετίες, θα ξεκινά να συμπληρώσει τον χρόνο που του υπολείπεται από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Για όσους είχαν προσληφθεί μετά τις 14/2/2012 θα το χτίσουν για πρώτη φορά από 1η Ιανουαρίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί μετά το «ξεπάγωμα» των τριετιών από 1η Ιανουαρίου

Εννέα συλλήψεις ατόμων για ηχορύπανση στη Θεσσαλονίκη 

Με επιτυχία η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στην 87η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ) 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top