Η ανακοίνωση του Γ.Ν Παπαγεωργίου σχετικά με την μετατροπή ογκολογικής κλινικής σε covid

Η ανακοίνωση του Γ.Ν Παπαγεωργίου σχετικά με την μετατροπή ογκολογικής κλινικής σε covid

Σε ανακοίνωση προχώρησε η διοίκηση του Γ.Ν Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης μετά τις δημοσιεύσεις για την μετατροπή ογκολογικής κλινικής σε covid λόγω της πίεσης που δέχεται το νοσοκομείο από ασθενείς με κορωνοϊό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καμία αλλαγή στη θεραπεία των ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών από τη μετατροπή της Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας σε Κλινική Covid-19

Αναφορικά με έντυπα και διαδικτυακά δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τα οποία η προετοιμασία για τη λειτουργία νέας Κλινικής Covid-19 στο χώρο λειτουργίας της Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας θέτει «στον αέρα» τη νοσηλεία ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών, η Διοίκηση του Νοσοκομείου τονίζει κατηγορηματικά, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι:

«Η απόφαση μετατροπής μιας Κλινικής σε Κλινική Νοσηλείας ασθενών με Covid-19 γίνεται μετά από ενδελεχή μελέτη και πληροί κριτήρια, όπως η απρόσκοπτη συνέχιση της νοσηλείας όλων των ασθενών (Covid-19 και non Covid-19) υπό ασφαλείς συνθήκες και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Πριν από τη μετατροπή κάποιας Κλινικής σε Κλινική Covid-19 προηγείται σχεδιασμός με βάση τις χωροταξικές ανάγκες και τη βέλτιστη λειτουργία όλων των Κλινικών του Νοσοκομείου. Σε καμία περίπτωση η μετατροπή μιας Κλινικής (π.χ. Παθολογικής Ογκολογίας) σε Κλινική Covid-19 δεν συνεπάγεται κλείσιμο της πρώτης ούτε οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία, αλλά συνεχίζουν να προσέρχονται και να εξυπηρετούνται κανονικά στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται από την έναρξη της πανδημίας».

Παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας. Η τακτική της μη διασταύρωσης των στοιχείων του ρεπορτάζ και η δημοσίευση ανακριβειών από ορισμένα ΜΜΕ μόνο φόβο και αγωνία προκαλούν στους ασθενείς.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top