Η επίσημη απάντηση του Όθ. Παπαδόπουλου για την απομάκρυνσή του από την υπόθεση Πισπιρίγκου

Η επίσημη απάντηση του Όθ. Παπαδόπουλου για την απομάκρυνσή του από την υπόθεση Πισπιρίγκου

Τη δική του τοποθέτηση για την αιφνίδια λήξη της συνεργασίας του με την κατηγορουμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, παρουσιάζει ο μέχρι πρότινος συνήγορος της, κ. Όθων Παπαδόπουλος, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Ρεπορτάζ: Στρατής Λημνιός

Ο ίδιος αποκαλύπτει τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη αλλά και όλο το παρασκήνιο. Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος είχε αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση πριν περίπου πέντε μήνες και μάλιστα σε μια περίοδο που προηγούμενοι δικηγόροι είτε είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για την ανάληψη της υπόθεσης είτε είχαν παραιτηθεί αυτής.

Ακολουθεί η επίσημη απάντηση του γνωστού ποινικολόγου κ. Όθωνα Παπαδόπουλου:

«Σας ανακοινώνω την λύση της συνεργασίας μου με την μέχρι πρό τινος εντολέα μου κ. Σωτηρία Πισπιρίγκου. Αιτία αυτής της εξέλιξης είναι η διαφωνία μας αναφορικά με την υιοθετούμενη υπερασπιστική γραμμή και αναφορικά με το ύφος της διατύπωσης των υπερασπιστικών ισχυρισμών. Το δικηγορικό μου γραφείο δεν εγκαταλείπει ποτέ τον χειρισμό ποινικών υποθέσεων και σέβεται απόλυτα τους εντολείς του. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η λύση της μεταξύ μας συνεργασίας επήλθε μετά από κοινή συμφωνία μας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης μέχρι σήμερα. Από το πρώτο λεπτό που η κατηγορούμενη μητέρα μου έδωσε την εντολή για την συγκεκριμένη υπόθεση, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου, εργαστήκαμε μέσα σε ένα πολύ δύσκολο πλαίσιο, με κύριο γνώμονα την σωστή απονομή της δικαιοσύνης. Ο νομικός μου πολιτισμός μου επιβάλλει ότι το τεκμήριο της αθωότητας οφείλει να γίνεται σεβαστό και ότι μόνο αρμόδιο όργανο για την αξιολόγηση μίας κατηγορίας είναι το αρμόδιο Δικαστήριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλ. Κούγιας: Ουδέποτε χαρακτήρισα την Πισπιρίγκου την «πιο αθώα κατηγορούμενη»

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Αναλαμβάνω την πιο αθώα κατηγορούμενη του κόσμου

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top